turi

Pompeo me mision antirus në Ballkan

Postuar në 27 Shtator, 2019 21:31

Mike Pompeo do të nisë javën e ardhshme një turne në Itali dhe Ballkan në një përpjekje për të zvogëluar ndikimin rus në rajon.

Turi i Sekretarit amerikan të Shtetit do të fillojë të martën në Romë, ku Pompeo, një evangjelist i krishterë që shpesh deklaron se gjithmonë e ka Biblën të hapur në zyrën e tij, do të ketë një takim privat me Papa Françeskun. Ai gjithashtu do të marrë pjesë në një forum në Vatikan për të forcuar bashkëpunimin midis organizatave fetare.

Anëtarësimi i Ballkanit në BE do të zgjasë. Duhet mbajtur një portë hapur

Postuar në 14 Prill, 2017 09:00

Ministri i Jashtëm gjerman, Siegmar Gabriel, ka dhënë një intervistë të shkurtër për Deutsche  Welle pas vizitës në Beograd dhe në Prishtinë. Ai prite të mbërrijë edhe në Tiranë në një tur që konfirmon vëmendjen mbi rajonin tonë që aspiron anëtarësimin në BE.

Zoti ministër Ju brenda 24 orëve vizituat dy vende të Ballkanit Perëndimor, të cilëve u thatë, se kanë mbështetjen e Gjermanisë në rrugën drejt BE-së. Por a është BE-ja pas Brexit vërtetë e aftë të pranojë vende të tilla të pastabilizaura?

Subscribe to RSS - turi