tregti

Kontrabanda e cigareve, BE humbi 10 mld euro në 2016

Postuar në 06 Korrik, 2017 21:35

9.1% e totalit të cigareve të konsumuara në Evropë në vitin 2016 ishte e paligjshme ose kontrabandë. Në vendin e parë pë konsumin e cigareve kontabandë edhe këtë  vit është Letonia me 22.6%, e ndjekur nga Greqia (18.8%), Irlanda (17.5%), Malta (17.2%) dhe Lituania (17%). Tregu i jashtëligjshëm i cigareve vazhdon të jetë një kërcënim i vazhdueshëm për të ardhurat e shteteve anëtare të BE-së dhe burimi kryesor i financimit për krimin e organizuar në nivel ndërkombëtar.

Daily Mirror: ISIS, tregëti miliarda dollarëshe nga fermat shqiptare të drogës

Postuar në 17 Janar, 2016 12:15

Me titullin e fortë, “ISIS mbërthen rrjetin 4 miliardësh të drogës nga mafia për të financuar fushatën brutale të terrorit”, gazeta britanike “Daily Mirror”, shkruan se xhihadistët po përmbytin Britaninë me kanabis nga fermat shqiptare të drogës.
“Shteti Islamik, po siguron para të thata për fushatën e saj të terrorit, duke kontrolluar fermat e kanabisit dhe duke dërguar drogën në Britani. Kalifati djallëzor ka shtënë nën kontroll operacionet e mafias me vlerë 4 miliardë dollarë për rritjen e marijuanës në malet e Shqipërisë”, shkruan gazeta në numrin e saj të së dielës.

Subscribe to RSS - tregti