tor

Fusha e minuar e përgjimeve dhe e shkeljes së privatësisë

Postuar në 24 Maj, 2016 04:46

Pas përballjes me “Apple” për dekodimin e një iPhone, Byroja Federale Amerikane e Hetimit – FBI – përfshihet në një tjetër rast kritik për privatësinë e përdoruesve të internetit. CNN njofton se Byroja i ka kërkuar një prej zhvilluesve të softuerit Tor – që të dalë në gjyq për të dëshmuar në kuadër të një hetimi kriminal për veprimtari hakeruese. Isis Agora Levecruft , emri i personit, është larguar drejt Gjermanisë, menjeherë sapo agjentët federalë kanë trokitur në derën e shtëpisë së saj.

Këshillat e Snowden për sigurinë në internet: Përdorni Tor dhe menaxhues fjalëkalimesh

Postuar në 13 Nëntor, 2015 14:27

Edward Snowden këshillon përmes një interviste për “Intercept” sesi duhet të mbrohemi të gjithë nga survejimi në internet dhe nga vjedhja e të dhënave tona personale. Snowden mborn idenë se shërbimet sekrete, agjenci të ndryshme, por edhe njerëz të ndryshëm, mund të depërtojnë në të dhënat tona, t’i ruajnë dhe përdorin ato për qëllime që bien ndesh me interesat e gjithësecilit. Për mbrojtjen dy sugjerime: përdorni Tor, brouzerin e kriptuar dhe një menaxhues fjalëkalimesh, që gjeneron fjalëkalime për çdo faqe që ju hapni.

Subscribe to RSS - tor