Tirane Durres

Brenda vjeshtës konçesioni për autostradën Tiranë-Durrës

Postuar në 15 Maj, 2019 19:42

Autostrada Tiranë-Durrës është në planet e qeverisë për t’u kthyer shumë shpejt në një aks ku kalimi do të jetë me pagesë. Ministrja e Infrastrukturës Belinda Balluku thotë se ka rënë kontakt me investitorë të huaj për këtë projekt, por pa dhënë më shumë detaje. Ajo thotë se është duke negociuar për të nisur brenda vjeshtës punimet përmes Partneritetit Publik Privat.

Tiranë-Durrës, së shpejti rrugë me pagesë

Postuar në 30 Tetor, 2018 10:54

Autostrada Tiranë Durrës është një nga akset që vitin e ardhshëm pritet të bëhet me pagesë. Ajo është përfshirë në katër kontratat e reja koncensionare në infrastrukturën rrugore dhe aeroportuale. që qeveria pritet të nënshkruajë.

Dy të tjerat janë autostrada Kashar-Rrogozhinë me 84 miliardë financim ose 660 milionë euro, kontrata e koncesionit për aeroportin e Vlorës parashikohet te financohet me PPP me 14 miliardë lek ose rreth 110 milionë euro dhe Aeroporti i Kukësit me një vlerë 884 milionë lekë ose rreth 5 milionë euro.

Subscribe to RSS - Tirane Durres