thertore

Video/Brutaliteti në thertoret e Kamboxhias

Postuar në 12 Qershor, 2019 16:21

Një video e filmuar fshehurazi nga Moving Animals tregon kushtet dhe brutalitetin në një thertore derrash në Kamboxhia. Rreth 600 kafshë theren çdo ditë në një mënyrë që të lë pa fjalë, teksa grupe të rinjsh hyjnë në “stallën” ku ndodhen qindra kafshë dhe godasin me leva në kokë e mandej presin fytin e kafshës.

Mbyllja e thertoreve/7 mijë krerë të imëta të importuara nga Rumania në dy muaj (Video)

Postuar në 23 Dhjetor, 2017 19:11

Vendimi i qeverisë shqiptare për të disiplinuar therjen e mishit ka dhënë efektet e para në importin e krerëve të imta. Bazuar edhe në të dhënat e INSTAT importi i mishit është rritur në vlerë. Klan Plus flet pér 7 mijë qingja dhe keca të importuar vetëm dy muajt e fundit.  

Lajmshitësi Veliaj, pa skrupuj; inauguron thertoren e 5 viteve më parë (Video)

Postuar në 05 Tetor, 2017 18:55

Zyra për shtyp e Erion Veliajt shpërndau këtë të enjte materiale video mbi hapjen e të parës thertore publike nga Bashkia e Tiranës në zonën e Vaqarrit. Një projekt që sipas Bashkisë, përveçse do të disiplinojë situatën me konsumin e mishit në Tiranë,  do të shmangë ndotjen e mbi të gjitha do të ofrojë informacion për mishin e kontrolluar dhe të certifikuar nga Bashkia e Tiranës.

Subscribe to RSS - thertore