tematv

Arben Malaj: Taksa e sheshtë, alternativë për uljen e varfërisë

Postuar në 22 Mars, 2018 17:02

Eksperti i Ekonomisë,  Prof. Arben Malaj, disa herë ministër i Financave, këshillon një sistem neutral taksash, rishikim të tatimit mbi të ardhurat personale dhe një model të mirëmenduar drejt rikthimit te taksa e sheshtë. Në një intervistë për TemA TV, Malaj argumenton se qeveria duhet të bëjë një moratorium, për të mos e ndryshuar sistemin fiskal për një afat të caktuar.

"Kullat" po "hanë" edhe plazhin e Shëngjinit

Postuar në 19 Mars, 2018 17:01

Ndërtimet vertikale në Shëngjin rrezikojnë ekzistencën e plazhit me pisha në jug të tij. Erozioni në këtë plazh vijon të marrë me vete me dhjetëra pemë. Sipas ambientalistit Sazan Guri, erozioni në këtë zonë është shkaktuar nga gabimet njerëzore.

TemaTv

Ndotja që përgënjeshtron çdo premtim dhe çdo artikull gazete(video)

Postuar në 17 Mars, 2018 18:34

U premtua se do të bëhej aksion kombëtar, se pastrimi i territorit do të ishte prioritet i këtij mandati. Edhe ndarja territoriale premtonte zgjidhje të një problemi shumë serioz si ndotja nga mbeturinat urbane, ndërkohë që qeveria po mburret se për mbetjet ka strategji të mirëmenduar. 

Por përtej premtimeve dhe artikujve promovues apo lavdërues, është territori shqiptar, bregu i detit, lumenjtë, deltat dhe lagunat ato që flasin më mirë. 

Përse fermerët nuk fitojnë nga aplikimi online?

Postuar në 14 Mars, 2018 16:08

Eksperti i Ekonomisë, Koço Broka gjykon se skema e mbështetjes financiare të fermerëve nuk do të jetë efikase për shkak të disa elementeve pengues. Sipas tij, Kritere të tilla si eliminimi i dokumenteve apo aplikimi online, nuk reflektojnë zgjidhje për fermerët, ndërsa e quan të nxituar vendimin për shkrirjen e drejtorive bujqësore.

Bashkimi doganor me Kosovën, problem njësimi i dokumenteve

Postuar në 04 Mars, 2018 14:20

Unifikimi mes doganave të Shqipirësë dhe Kosovës i paraprin politikave dhe marrëveshjejeve të dy vendeve, por që të arrihet plotësisht do të nevojitet kohë. Drejtori i Procedurave Doganore, Saimir Sinani, thekson se sot për sot vështirësia qendron te njësimi i dokumenteve mes dy vendeve.

Ndërsa, lidhur me depozitimin e deklarimeve online të biznesit, tashmë procedura ka ndryshuar dhe verifikimi bëhet nga një punonjës i cili përzgjidhet autmatikisht nga sistemi, duke bërë edhe vlerësimin e çmimit sipas një metodologjie krejt tjetër nga ajo që është përdorur.

Arkivi i Shtetit, ruajtje jashtë standardeve për 85% të materialit arkivor

Postuar në 25 Shkurt, 2018 14:35

26 kilometra linerarë material arkivor nga të cilat vetëm 4 km ruhen sipas standardeve. Një kronikë e TemaTv zbulon se 85% e materialit që është fond arkivor nuk administrohet siç duhet. Kjo pranohet edhe nga drejtues të Arkivit, si drejtori I Përgjithshëm Bido që thotë se aktualisht është miratuar projekti për ndërtimin e dy godinave të reja.

TEC-i i Vlorës, 100 mln euro që “ngrijnë” për 3 mln euro riparim

Postuar në 17 Shkurt, 2018 16:45

Kanë kaluar 5 vite që kur TEC-i i Vlorës që kushtoi 100 milion euro përfundoi së ndërtuari por nuk ka funksionuar asnjë ditë. Ish-Drejtori i KESH, Gjergj Bojaxhi thotë se TEC-i rri në gjendje konservimi vetëm për 3 milionë euro riparim. Ndërkohë që sipas tij, cdo ditë e humbur, ul vlerën e TEC-it.

TemaTV

Çfarë po ndodh me OShEE-në? 62 mijë ankesa për mbifaturime në 2017-ën, 4000 vetëm për janarin 2018

Postuar në 16 Shkurt, 2018 18:18

Disa ditë më parë ResPublica publikoi një pjesë të shkurtër raportimi nga një investigim i BIRN për ankesat për mbifaturime nga OSHEE. BIRN pretendonte se dispononte dokumente zyrtare, të cilat në praktikën e vet të punës i publikon përherë. Në këtë rast dokumentet nuk ishin vënë në në dispozion të publikut. Kjo ishte një arsye pse u vendos që të hiqej shkrimi përkatës që u zëvendësuan nga një shënim sqarues.

Avokati i Popullit: Në rritje ankesat për mbifaturime nga OSHEE. ERE: Janë përgjysmuar

Postuar në 15 Shkurt, 2018 18:25

Avokati i Popullit dhe Enti rregullator i Energjisë kanë të dhëna të ndryshme për ankesat e qytetarëve për mbifaturimet e energjisë elektrike. Sipas institucionit të Avokatit të Popullit numri i ankesave ka trend në rritje, ndërsa ERE deklaron të kundërtën, por gjithsesi ka trajtuar 564 denoncime të qytetarëve për OSHEE-në gjatë vitit 2017.

TemaTV

PD sërish në Gjykatën Kushtetuese për parafiltrat e KLGJ dhe KLP

Postuar në 10 Shkurt, 2018 14:07

Partia Demokratike do t’i drejtohet sërish Gjykatës Kushtetuese për të vlerësuar kushtetueshmërinë e filtrave ligjorë për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Lartë të Prokurorisë dhe të Këshillit të Lartë Gjyqësorit që vijnë nga shoqëria civile, avokatia dhe pedagogët.

Pages

Subscribe to RSS - tematv