tematv

Opinione të ndara mes nxënësve për takimet e komunitetit LGBTI në shkolla

Postuar në 04 Prill, 2018 23:50

Nxënësit e gjimnazeve në kryeqytet janë të ndarë pro dhe kundër, përsa i përket pjesëmarrjes në takimet me përfaqësues të komunitetit LGBTI. Ndërsa, mësuesit nuk bëjnë asnjë koment, po ashtu edhe autoritetet e Ministrisë së Arsimit mbajnë heshtje rreth aksionit të LGBTI në shkolla.

TemaTV

TEC Vlora në rrugën e ARMO-s?

Postuar në 03 Prill, 2018 18:39

Nisi të ndërtohej në vitin 2007, përfundoi në vitin 2011, kushtoi 130 milionë euro dhe nuk u vu për asnjë ditë në punë.

Kjo është me pak fjalë historia e Termocentralit të Vlorës, një vepër e kushtueshme, e projektuar për të krijuar burime alternative energjetike, por që mbetet një stok jofunksional për shkak të një garancie bankare që shkon në 4 800 000 euro.

Situata juridike dhe gjyqësore e tij është një shfaqje absurde, ku dalin në dritë një sërë institucionesh që veprojnë ose nuk veprojnë, që veprojnë keq, apo edhe që luajnë lojëra interesash të paqarta.

Siguria ushqimore në një etiketë, ku të besojmë?(video)

Postuar në 30 Mars, 2018 20:01

Gjithësecili, kudo, ka nevojë për ushqim të sigurt, të çliruar nga mikrobet, viruset dhe kimikate. Por globalizim do të thotë që ushqimi që ne hamë sot mund vijë nga cdo kënd i botës. Dhe një destinacion i këtij tregu, është Shqipëria. Një treg që zgjerohet nga dita në ditë, me prodhime që reklamohen për garanci shëndeti dhe jetëgjatësi, por që në finale kanë rezultuar me pasoja.

Jo tarifës në rrugën Durrës-Kukës, qoftë edhe si model kontrate

Postuar në 30 Mars, 2018 15:32

Tarifimi i kalimit në rrugën Durrës –Kukës ka krijuar debate të mëdha. Çështja kryesore që shtrohet është jo tarifimi si i tillë, por fakti se kontrata që po i jep sot konçesionarit një të ardhur shumë të madhe, nuk garanton asgjë për kthimin e investimeve. Dhe është përvoja e këtyre viteve që nxit këtë mosbesim.

Gjakmarrja/Avokati i Popullit: Në disa zona, shteti nuk garanton dot qytetarët

Postuar në 27 Mars, 2018 19:03

Një raport mbi dukurinë e gjakmarrjes në Shqipëri nxjerr në pah edhe problemin shumë serioz të mungesës së kontrollit të territorit nga shteti në disa zona. Avokati i Popullit, Erinda Ballanca, tha gjatë prezantimit të një raporti të realizuar nga organizata “Operazione Colomba”, se në këto zona, nuk ofrohet siguri dhe kjo çon në vetëburgosje apo largim nga vendi.

Botohet “Fjalor etimologjik i gjuhës shqipe”

Postuar në 26 Mars, 2018 16:12

 “Fjalori etimologjik i gjuhës shqipe” është vepra më e re studimore e akademikut Kolec Topallit. Ky botim është kurorëzim i punës 45 vjeçare të tij në fushën e albanologjisë dhe vjen natyrshëm pas botimit të 14 monografive për historinë e gjuhës shqipe, për fonetikën dhe gramatikën historike, në të cilat Topalli ka trajtuar edhe etimologjinë e shumë fjalëve, duke dhënë mendime të reja për shumë prej tyre.

Arben Malaj: Taksa e sheshtë, alternativë për uljen e varfërisë

Postuar në 22 Mars, 2018 17:02

Eksperti i Ekonomisë,  Prof. Arben Malaj, disa herë ministër i Financave, këshillon një sistem neutral taksash, rishikim të tatimit mbi të ardhurat personale dhe një model të mirëmenduar drejt rikthimit te taksa e sheshtë. Në një intervistë për TemA TV, Malaj argumenton se qeveria duhet të bëjë një moratorium, për të mos e ndryshuar sistemin fiskal për një afat të caktuar.

"Kullat" po "hanë" edhe plazhin e Shëngjinit

Postuar në 19 Mars, 2018 17:01

Ndërtimet vertikale në Shëngjin rrezikojnë ekzistencën e plazhit me pisha në jug të tij. Erozioni në këtë plazh vijon të marrë me vete me dhjetëra pemë. Sipas ambientalistit Sazan Guri, erozioni në këtë zonë është shkaktuar nga gabimet njerëzore.

TemaTv

Ndotja që përgënjeshtron çdo premtim dhe çdo artikull gazete(video)

Postuar në 17 Mars, 2018 18:34

U premtua se do të bëhej aksion kombëtar, se pastrimi i territorit do të ishte prioritet i këtij mandati. Edhe ndarja territoriale premtonte zgjidhje të një problemi shumë serioz si ndotja nga mbeturinat urbane, ndërkohë që qeveria po mburret se për mbetjet ka strategji të mirëmenduar. 

Por përtej premtimeve dhe artikujve promovues apo lavdërues, është territori shqiptar, bregu i detit, lumenjtë, deltat dhe lagunat ato që flasin më mirë. 

Përse fermerët nuk fitojnë nga aplikimi online?

Postuar në 14 Mars, 2018 16:08

Eksperti i Ekonomisë, Koço Broka gjykon se skema e mbështetjes financiare të fermerëve nuk do të jetë efikase për shkak të disa elementeve pengues. Sipas tij, Kritere të tilla si eliminimi i dokumenteve apo aplikimi online, nuk reflektojnë zgjidhje për fermerët, ndërsa e quan të nxituar vendimin për shkrirjen e drejtorive bujqësore.

Pages

Subscribe to RSS - tematv