tematv

Mbyllja e “Onufri”-t, Rubens Shima: Ministria e Kulturës duhet të shprehet qartë

Postuar në 06 Janar, 2019 20:07

Mbyllja e ekspozitës ndërkombëtare “Onufri” është ende e paqartë dhe për këtë duhet të ketë patjetër një reagim zyrtar nga Ministria e Kulturës. 

Kështu shprehet historiani i artit dhe ish-drejtori i Galerisë së Arteve, Rubens Shima në një intervistë për TemA TV, ku ka folur edhe për gjendjen e artit pamor sot në vend dhe të ashtuquajturin rikonstruksion të Galerisë Kombëtare dhe shndërrimin në Muze të Arteve të Bukura.

Intervista e plotë e ish-drejtori i Galerisë së Arteve, Rubens Shima për TemA TV: 

"Veriu nuk mbështetet nga qeveria në raport me kontributin që jep"

Postuar në 30 Dhjetor, 2018 16:35

Bashkia e Shkodrës dhe rajoni i veriut në tërësi nuk kanë marrë nga qeveria vëmendjen që meritojnë. Në një intervistë për Televizionin Tema, kryetarja e Bashkisë së Shkodrës, Voltana Ademi, shprehet se rajoni i Shkodrës dhe veriu në tërësi nuk është trajtuar me investime nga qeveria në raport të drejtë me kontributin që kanë në GDP-në e vendit, për shkak të burimeve të shumta natyrore.

Qeveria harron 531 familje në Zharrëz, Bankers: Nuk ka vlerësim eksperti, nuk paguajmë

Postuar në 04 Dhjetor, 2018 21:45

Dy vjet nga lëkundjet në fshatin Zharrëz, çështja e dëmshpërblimit të banorëve mbetet e pazgjidhur. Me një vendim të posaçëm, të më shumë se një viti më parë qeveria shqiptare vendosi dëmshpërblimin e 71 familjeve,  për të cilat pagesa e ndarë në masën 50% me kompaninë Bankers Petroleum, e cila u konsiderua shkaktare e dëmeve për shkak të përdorimit të teknologjisë së injektimit të ujit teknologjik.

Qeverisja e mbyllur e Erjon Veliajt në Bashkinë e Tiranës

Postuar në 01 Dhjetor, 2018 17:23

Erjon Veliaj mund të mburret me çmimet për transparencë që mori vitin e shkuar, por praktika e punës së tij në krye të Bashkisë së Tiranës dëshmon të kundëtën. TemaTv publikon sot një material që sipas të cilit Bashkia e Tiranës, në zyrën e  shtypit të së cilës punojnë  rreth 50 vetë, gjatë diskutimit të buxhetit të vitit 2019, ajo ka shmangur informimin paraprak të medias. 

Komiteti Shqiptar i Helsinikit: Xhami me financime të paqarta në Dibër, Kukës dhe Cërrik

Postuar në 17 Nëntor, 2018 15:57

Komiteti Shqiptar i Helsinkit ka zhvilluar një fushatë ndërgjegjësuese për ekstremizmin e dhunshëm. Por gjatë kësaj fushate Komiteti i Helsinkit ka konstatuar edhe disa problematika në terren. Në një intervistë për Televizionin Tema Drejtorja e Komitetit shqiptar të helsinkit Erida Skëndaj tha se burimi financiar për disa xhami në vend kanë burim financiar të paqartë.

Prokuroria: Sajmir Tahiri do të thirret për t'u pyetur

Postuar në 15 Nëntor, 2018 18:24

Prokurorët e Krimeve të Rënda do të marrin në pyetje ish-ministrin e Brendshëm, Saimir Tahiri.

Propozimi i M. së Mjedisit: Automjetet, dy herë në vit kontroll teknik

Postuar në 01 Nëntor, 2018 21:31

Në Ministrinë e Mjedisit dhe Turizmit po diskutohet një tjetër vendim i rëndësishëm që ka lidhje me qarkullimin e automjeteve. Në një intervistë për Televizionin Tema, drejtori pranë Ministrisë së Mjedisit, Pëllumb Abeshi, u shpreh se kontrolli teknik i automjeteve mund të bëhet më shumë se një herë në vit

Prishja e Teatrit, Vehbiu: Vendime të tilla nuk merren me forcën e kartonit

Postuar në 26 Tetor, 2018 19:28

Studiuesi Ardian Vehbiu mendon se politika duhej të ishte hallka e fundit e vendimmarrjes në lidhje me çështjen e Teatrit Kombëtar. Në një intervistë për Tema TV, një ditë pasi Parlamenti rrëzoi dekretin e Presidentit, duke i hapur rrugë në mënyrë përfundimtare shembjes së Teatrit, Vehbiu shprehet se ky vendim nuk është paraprirë nga një konsultë e gjerë me palët e interesuara. 

Unaza e Madhe në Shkozë, Avokati i Popullit: IKMT dhe ALUIZNI kanë shkelur ligjin

Postuar në 16 Tetor, 2018 13:44

Avokati i Popullit po ndjek me shqetësim problemin e banorëve të Shkozës, të cilët janë prekur nga projekti i ndërtimit të Unazës së Madhe. 

Institucioni i Avokatit të Popullit ka hartuar një raport të veçantë për këtë çështje, ku ka konstatuar se Inspektorati Kombëtar i Mbrojtjes së Territorit  dhe ALUIZNI ka konsumuar një sërë shkeljesh ligjore në veprimtarinë e tyre.

Eksperti pranë Avokatit të Popullit, Alket Jaupi, thotë se raporti ka evidentuar mungesë transparence nga ana e IKMT-së. 

Filmat e viteve 1978-1982 në emergjencë restaurimi

Postuar në 28 Shtator, 2018 22:19

Ishin vitet ‘50 kur në Shqipëri filluan të prodhoheshin filma nga Kinostudioja “Shqipëria e re”. Pikërisht këto prodhime filmike do të bëheshin baza, ku më vonë do të ngrihej puna e Arkivit Qendror Shtetëror të Filmit. Me koleksion të krijuar kryesisht nga fondi i depozitës legale të prodhimit shqiptar të filluar prej vitit 1947, sot, Arkivi Shtetëror i Filmit numëron mbi 6000 tituj filmash, prej të cilëve më shumë se 4000 tituj filmash shqiptarë.

Tabela me të dhënat për nr e filmave

Pages

Subscribe to RSS - tematv