teknologji

Alarm në botën e teknologjisë!

Postuar në 04 Janar, 2018 11:01

Alarm në botën e teknologjisë! Hulumtuesit në Google, në bashkëpunim me specialistë të Cybersafety, njoftuan se kanë identifikuar dy të meta serioze të sigurisë në pothuajse të gjitha procesorët që përdoren në kompjutera, telefona celular, në tableta dhe pajisje të tjera elektronike

Meltdown dhe Specter janë dy boshllëqet që mund të shfrytëzojnë hakerat në çipet e kompanive Intel, AMD dhe ARD. Hakerët mund të fitojë qasje në pajisjet e memories dhe të dhëna të ndjeshme siç janë pasëord-et (fjalëkalimet).

Amerikanët kanë më shumë frikë nga robotët se sa nga vdekja

Postuar në 17 Tetor, 2015 18:11

Kur kompjuteri i parë personal u bë i gjithëpranishëm në vitet 1980, Adrienne LaFrance shkroi në “The Atlantic” në fillim të këtij viti, se disa njerëz zbuluan shpikjen e termit të tmerrshëm të “computerphobia” (fobisë nga kompjuteri). “Në ditët e para të telefonisë, njerëzit pyesnin nëse edhe makinat mund të përdoreshin për të komunikuar me të vdekurit. Sot, janë smartphone-et ato që i bëjnë njerëzit nervozë”, shkruan ajo. “Njerëzit shpesh konvergojnë midis ndryshimeve masive teknologjike, përreth çdo ndryshimi të vërtetë, me një stuhi ankthesh”.

Subscribe to RSS - teknologji