te varferit

Mëngjarashi

Postuar në 12 Janar, 2020 00:52

 

Papa: T’u kthejmë krenarinë të varfërve

Postuar në 12 Nëntor, 2016 09:39

"Unë dua të kërkoj falje për ata të krishterë që kthejnë shikimin në një drejtim tjetër kur takojnë një të varfër". Këto ishin fjalët e papa Françeskut gjatë një takimi me mijëra të pastrenë në selinë e shenjtë në Vatikan.

"Ju kërkoj falje nëse ndonjëherë ju kam fyer me  fjalët e mia, por edhe për të gjithë të krishterët që lexojnë Biblën dhe nuk e kuptojnë se thelbi i saj është pikërisht varfëria,"- tha kreu i Kishës Katolike duke shtuar se mësimi kryesor i krishterimit është se gjithmonë duhet t’i shtrijmë  dorën e ndihmës dikujt që ka nevojë.

"Të varfërit dështojnë sepse e gjithë jeta e tyre është Pritje"

Postuar në 01 Shkurt, 2016 14:48

Jack Ma, themelues i “Alibaba” jep një sintezë të arsyes pse dështojnë të Varfërit. Që janë të tillë, sepse Nuk Bëjnë Asgjë. Ndoshta ky përkufizim i Ma thotë shumë edhe për Shqipërinë, me një shoqëri në apati të plotë.

Subscribe to RSS - te varferit