te ngrenit

Të na mësojë dikush si festohet Viti i Ri...

Postuar në 01 Janar, 2020 16:44

 

Erdhi Viti i Ri. Na është bërë hall. Nuk dihet se çfarë, por ndoshta forca e zakonit, të imponon regjimin festiv të ndërrimit të viteve sipasa ritualeve të një kohe që nuk ekziston më. Të një kohe ku darka familjare, tryeza, gatimet, punët e shtëpisë ishin pjesë e pandarë e atmosferës. Pa folur për kapuçët e stisur me karton, xhamat e stolisur me urime pambuku të ngjitura me vinovil apo pështymë dhe ndonjë tullumbace si dhuratë magjike. E fryj, e shfryj, e kuqe, e verdhë, jeshile. Me aromën karakteristike të llastikut.

Ej kujdes se mos e çan. E lije në bufe.

Subscribe to RSS - te ngrenit