te huajt

Lufta e dytë e '20-ës

Postuar në 11 Shtator, 2020 23:43

Pas detit Shqipërisë po kërkojnë t’i marrin edhe identitetin. Në krye një beteje të vockël por me fitim të kësaj “lufte” është vënë Auron Tare, një personazh tipik i tranzicionit. 

Sapo është marrë vesh se Parku i Butrintit do te menaxhohet për 10 vjet nga Fondi Shqiptaro Amerikan për Zhvillim ka nisur vala e dytë e "patriotizmit".

Gishtat dhe flamuri, pasuria e patundshme e shqiptarëve

Postuar në 01 Mars, 2020 15:57

 

"Forca e ligjit" apo ligji i të huajve!

Postuar në 05 Nëntor, 2017 20:18

Plot 20 minuta fjalim të kryeministrit Rama në komunikimin e javës për t’iu thënë qytetarëve se më në fund forca e ligjit do të veprojë, pasi do të nisë një operacion për goditjen fatale të krimit të organizuar dhe lidhjeve të tij me politikën, ku do të jenë të përfshirë edhe partnerët ndërkombëtarë.

Revolucioni i 1917-ës përmes syve të të huajve të kohës. Një libër me vlerë për një ngjarje madhore

Postuar në 18 Prill, 2017 10:54

Për të apasionuarit e historisë politike të shekullit të 20-të një libër i ri mund të jetë me interes. Historiania britanike Helen Rappaport ka publikuar së fundmi një punim që mbledh dëshmitë okulare të komunitetit të të huajve që në vitin 1917 ndodheshin në Shën Peterburg. Bëhet fjalë për dëshmi, apo më qartë të dhëna nga një perspektivë jashtësovjetike, e atij që njihet si Revolucioni i Shkurtit. “Caught in the Revolution. Petrograd, Russia 1917”, titullohet libri që I shqipëruar mund të sillet edhe si “Në valën e revolucionit.

"Liderë", të huaj që argëtohen dhe një shoqëri pa busull

Postuar në 14 Prill, 2017 09:45

Çfarë ka mbetur sot nga Alexis Tsipras? Kryeministri i të majtës ekstreme(!), i cili erdhi me premtimin kundër projekteve ekonomike të të djathtëve të Antonis Samaras, kundër konçesioneve, privatizmeve, kundër kursimit dhe sot ndodhet në pozitën e atij që i promovon ato? Ka mbetur me siguri mësimi se ata që premtojnë çdo gjë, janë ata që të braktisin të parët edhe kur kanë me vete forcën për të qëndruar, siç është rasti i Tsipras. I cili me një votë referendare nuk ja doli dot të thotë atë që premtonte.

Opera me dy akte dhe arsyet pse Edi Rama bërtet Vettingu Vettingu..

Postuar në 28 Shkurt, 2017 11:20

Gjysma e qeverisë është kapur pas Vetting-ut dhe në veçanti dy ministra, kryeministri dhe kryetari i bashkisë së Tiranës janë katër komisarët e retorikës të amplifikuar për barazi e drejtësi sidomos pas presionit që ka provokuar protesta e opozitës.  Përpos disa shifrave dhe inagurimeve që janë lënë për në qershor, kryeministri ka gjetur flamurin e radhës për t'i rokanisur kokën publikut se është Vettingu që e ka penguar të ketë rezultate në qeverisje. 

Rusia vendos rregulla të reja: Çdo i huaj që hyn në vend, dorëzon gjurmët e gishtërinjve

Postuar në 26 Nëntor, 2016 19:14

Rusia i bashkohet vendeve që aplikojnë masa sigurie në funksion të krijimit të një baze të dhënash të zgjaruar dhe me akses të shpejtë. Agjencia “Interfax” njofton se së shpejti në të gjithë aeroportët e Moskës do të aplikohet dhënia e gjurmëve të gishtërinjëve për të gjithë qytetarët e huaj që hyjnë në vend. Aktualisht gjurmët e gishtërinjve kërkohen vetëm për disa kategori njerëzish që aplikojnë për leje pune. Po kështu qytetarët e Britanisë së Madhe, Danimarkës, Birmanisë dhe Namibisë i janë nënshtruar këtij detyrimi që nga viti 2004.

Veset e pandreqshme të shqiptarëve

Postuar në 16 Dhjetor, 2015 14:29

Shënimet e grekëve, italianëve, turqve apo francezëve mbi shqiptarët

Agjencitë ankohen se nuk ka blerje të pasurisë të patundshme nga të huajt: Shqipëria nuk tërheq, kërkohet Greqia

Postuar në 28 Gusht, 2015 08:31

“Monitor” shkruan se  marketimi nga media të njohura jashtë për bukuritë natyrore të Shqipërisë, në përpjekje për të nxitur vizitues në vend, ka pasur efektin e saj në rritjen e turistëve, sidomos atyre nga vendet skandinave në Shqipëri, mirëpo blerjet e patundshmërive duket se janë në një fazë “ngrirjeje”. Të huajt që jetojnë në Shqipëri, sipas agjencive të pasurive të patundshme kanë reshtur së bleri prona. Ata janë më të tërhequr në gjetjen e një ambienti për të jetuar me qira, për ata që kanë aktivitet punësimi në vendin tonë.

Gati taksimi i rrugëve dhe mirëmbajtja me konçension nga të huajt

Postuar në 13 Gusht, 2015 21:14

Ministria e Transporteve është duke hartuar listën e rrugëve që do të taksohen me qëllim sigurimin e fondeve për mirëmbajtjen e tyre. Studimi është kryer nga BERZH në bazë të marrëveshjes me qeverinë shqiptarë për Strategjinë e Taksimit të Rrugëve. E reja është se akset e rëndësishme rrugore në Shqipëri do t’i besohen për mirëmbajtje kompanive të huaja. Drejtori i Autoritetit Rrugor të Veriut  tha për Ora News se këtë parashikon projekti i ri i qeverisë shqiptare sipas një studimi të kryer me Bankën Botërore, në të cilin janë evidentuar 90 pika të zeza.

Subscribe to RSS - te huajt