te drejtat

Dështuan edhe të huajt. Gjyqësori, shkelësi më i madh i të drejtave në Kosovë

Postuar në 08 Qershor, 2020 13:21

Avokati i Popullit në Kosovë, Hilmi Jashari ka deklaruar në një intervistë për “KosovaPress” se shkelësi kryesor i të drejtave të njeriut në vend është pushteti gjyqësor.

Shqiptarët e Preshevës kërkojnë trajtimin e çështjes së tyre në dialogun Prishtinë-Beograd

Postuar në 18 Korrik, 2018 11:32

Përfaqësues politikë të shqiptarëve të Luginës së Preshevës kërkojnë që dialogu Serbi-Kosovë të përfshijë edhe këtë rajon. Agjencia serbe “B92” raporton për një deklaratë të Ragmi Mustafës për televizionin T7, përmes të cilës ai ka kërkuar që delegacioni Kosovar i drejtuar nga presidenti Hashim Thaçi të konsiderojë seriozisht përfshirjen në diskutime me Serbinqë në çështjes së Luginës së Preshevës.

Kryebashkiaku i Bujanovcit, Sahip Kamberi ka theksuar se

Çështja e pronave rikatapultohet në Bruksel – akuza: “Lojë fermanësh në Jug” ”

Postuar në 04 Janar, 2017 09:20

Pjesë e shqetësimeve të ngritura nga ministri i jashtëm grek Nikos Kotzias në samitin e ministrave të Jashtëm të BE-së që u mbajt në Bruksel në fillim të dhjetorit të kaluar ishin edhe praktikat e përvetësimit të pronave në jug të Shqipërisë dhe më konkretisht në zonat e njohura si minoritet. Siç pretendon gazeta greke “To Ethnos”  pasardhësit e “agallarëve shqiptarë “përdorin dekrete osmane për të marrë në duart e tyre prona të minoritetit grek në jug të Shqipërisë”.

Erdogani nxiti erë e po korr stuhi

Postuar në 03 Janar, 2017 11:23

Kohë përpara se të pritej ndërrimi i viteve ndaj shtresës shoqërore me orientim modern të Turqisë ishte paralajmëruar sulmi i tmerrshëm terrorist në klubin e natës "Reina". Gjatë javëve të fundit shpesh sharlatanë gjëmonin në mediat sociale kundër festës së Vitit të Ri me tituj si „Imam" ose „Hoxha". Në këtë kontekst ata as nuk u rezervuan që t'i shpallnin si "të pafe" e kësisoj edhe si objektiv të sulmeve të dhunshme ata që preferojnë mënyrën perëndimore të jetesës.

Mos e shani më Sigurimin e Shtetit

Postuar në 25 Dhjetor, 2016 13:45

Të gjithë besoj e dimë atë rrëfenjën biblike të djalit plangprishës. E cila në thelbin e vet na tregon detyrat e një babai që kalojnë nga durimi, maturia, drejtësia që shkon përtej inatit dhe në fund filozofia e saj që na thotë se që ta mbash shtëpinë bashkë, duhet të gëlltisësh disa gjëra. Por ajo na thotë edhe se asnjë baba, asnjë prind, nuk mund të detyrojë fëmijën që të bëjë zgjedhjet që ai do. Ti mund të predikosh gjithfarë gjërash, e sërish fëmija yt të marrë rrugë tjetër.

Ligj organik për Presidentin

Postuar në 21 Dhjetor, 2016 08:40

Më në fund Shqipëria do të ketë një ligj organik për Presidentin e Republikës. Pavarësisht se ata që e kanë kryer këtë detyrë nuk kanë lënë ndonjë gjurmë për t’u shënuar, sërish instiucioni dhe figura e kreut të shtetit meriton trajtim të posaçëm. “Shqiptarja.com”, zbardh në një shkrim të sotshëm disa dispozita të projektligjit të ri duke u ndalur te privilegjet.

Maqedonia duhet të ribëhet shtet me koncept të ri

Postuar në 01 Gusht, 2016 18:51

Numri i popullsisë në Maqedoni

Liberalizmi i ktheu të drejtat në mjet skllavërimi

Postuar në 06 Shkurt, 2016 15:50

"Është e arsyeshme të pohohet se njeriu i sulmuar nga hajdutët në parabolën e famshme të Krishtit, kishte një të drejtë- një të drejtë morale- mbi ata që kalonin pranë tij dhe që vetëm njëri, Samaritani i Mirë ishte i përgatitur t’i përgjigjej. Por raste të tilla të moralit bazë, imponojnë të drejta mbi secilin nga ne individualisht dhe shteti nuk mund të përgjigjet në emrin tonë".

-Si të jesh i djathtë

"Çështja "Çame", çështje të drejtash, jo politike"

Postuar në 02 Shkurt, 2016 15:36

Deputeti socialist i qarkut Vlorë, Koço Kokëdhima, i ka dhënë një intervistë televizionit lokal “Janina” në Greqi, përmes të cilës ka përcjellë disa qëndrime të Tiranës zyrtare në raportet me fqinjin e Jugut. Kokëdhima flet së pari për ekzistencën e Ligjit të Luftës, i cili është abroguar nga kryeministri në vitin 1987, por nuk është ratifikuar nga Parlamenti. Kokëdhima thotë se ekzistenca e këtij ligji pengon shumë shtetas shqiptarë që të kërkojnë të drejtat e tyre përmes teknikave ligjore në Greqi. Një interpretim arbitrar ky gjithsesi.

Dita e të Drejtave të Njeriut, kritika për politikën penale, sjelljen e policisë dhe regjistrimin e popullsisë

Postuar në 10 Dhjetor, 2015 17:02

Sot është Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut dhe në këtë kuadër janë organizuar disa aktivitete. Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut ka organizuar tryezë të rrumbullakët, në të cilën kryetari i saj, Vangjel Dule ka përsëritur vërejtjet për “mungesën e një regjistrimi të popullsisë  në Shqipëri sipas standardeve dhe parametrave të Këshillit të Europës si edhe faktin  se jemi i vetmi vend që aspirojmë integrimin ne familjen europiane dhe nuk kemi ende një ligj integral për të drejtat e minoriteteve”.

Pages

Subscribe to RSS - te drejtat