tatimi

Dritëhijet e uljes së tatimit mbi dividendin

Postuar në 21 Janar, 2020 19:30

 

BE-ja, gjobë 200 milionë € Greqisë. Lejoi futjen e mallrave kineze nën vlerë

Postuar në 15 Janar, 2019 11:42

Zyra kundër Mashtrimit në Bashkimin Europian, ka gjobitur Greqinë me 200milionë euro për shkak se kjo e fundit nuk ka arritur të ndalojë një skemë mashtrimi të madhe nga grupet kriminale kineze që importonin mallra me çmim shumë të lirë përmes portit të Pireut. Importuesit kinezë ja dolën të shmangin detyrimet e ndryshme përfshirë TVSh-në(tatimin mbi vlerën e shtuar), duke kryer veprimtari ekonomike jashtë kontrollit. 

Bankers-i u shit, Shqipëria nuk përfitoi asgjë!

Postuar në 06 Nëntor, 2018 18:32

Ministri i Financave zbuloi sot sesi legjislacioni shqiptar  është përshtatur për disa investitorë të mëdhenj që e kanë patur fushë me lule aktivitetin në Shqipëri, falë edhe qeverisë ku bën pjesë zoti  Ahmetaj. Ministri përmendi rastin e kompanisë Banker’s duke thënë se nga shitja e aksioneve të saj jashtë vendit Shqipëria nuk përfitoi asgjë.

Video/Paralajmërohet shtim tatimi për kompanitë e lojërave të fatit

Postuar në 06 Korrik, 2018 14:03

Kreu i Komisionit Parlamentar të Ekonomisë, Erjon Braçe ka debatuar sot me ministrin e Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj, për çështjen e lojërave të fatit. Braçe ka kërkuar që kompanitë të zbatojnë ligjin dhe të zhvendosin pikat nga mjedise urbane që nuk lejohen më duke insistuar që afati për këtë të mos kalojë atë që është në ligj, pra 31 dhjetorin e këtij viti.

Formulë e re tatimi gjithëpërfshirës, llogariten të ardhurat përveç pagës

Postuar në 06 Nëntor, 2017 17:56

Qeveria ka menduar nëj formulë të re për të taksuar tatimin mbi të ardhurat. Nuk do të llogaritet më si tatim mbi pagën, por do të quhet tatim mbi të ardhurat e integruara dhe do të të përfshijë edhe të ardhurat dytësore bazuar në përqindjet e tatimit progresiv.  Formula që do të shoqërohet me propozimin e një ligji të ri u bë publike gjatë diskutimeve për paketën fiskale në Komisionin e Ekonomisë

Blerjet online, 75% në vlerë 100 euro. Konkurencë e pandershme me 100 euro?!

Postuar në 28 Korrik, 2016 13:25

Ministria e Financave arsyetoi dje përmes ministrit Arben Ahmetaj se arsyeja për të ulur kufirin e tatueshëm për blerjet online është shmangia e konkurencës së pandershme. Pasi shumë tregëtarëvtë vegjël ndjekin këtë praktikë për të futur në treg mallra me vlerë të vogël, duke dëmtuar tregëtarët që paguajnë rregullisht detyrimet. Por sipas revistës “Monitor”, Posta Shqiptare raporton se 75% e pakove kanë vlerë 100 euro. A bëhet tregëti me 100 euro?

Shqiptarët kontribuojnë më pak se fqinjët në arkën e shtetit

Postuar në 19 Gusht, 2015 19:58

Çdo vit, një pjesë e të ardhurave që krijojnë shtetasit derdhet në arkën e shtetit në formën e taksave. Ndër më kryesoret janë taksat e sigurimeve shoqërore/shëndetsore, tatimi mbi të ardhurat personale, akcizat, TVSH-ja dhe tatimi mbi fitimin.

Tatimi 12%-12%-12%-12%-1%

Postuar në 14 Gusht, 2015 18:50

Në vendet e përparuara, debati mbi tatimin përqendrohet rreth progresivitetit të tij.

U hoq fasha për energjinë, u vendos fasha për tatimin mbi të ardhurat. "Të rishikohet taksimi progresiv”

Postuar në 12 Gusht, 2015 10:19

Nuk është e qartë nëse ka debat, apo të dyja partitë e koalicionit, PS dhe LSI po përgatisin opinionin për një ndryshim në politikën fiskale, që ka të bëjë me tatimin e të ardhurave personale.

Kompleksi "Dylgjeri", nis vetëdeklarimi i përmasës së gjenitaleve. Deklarohen përmasa qesharake. Opozita: Frikë nga taksimi

Postuar në 08 Gusht, 2015 19:18

Ylli Dylgjeri tregoi një histori sesi Lasgushi kishte thënë dikur kur u pyet se "do shkoj të marr rroçkën", lojë fjalësh për rrogën e ulët. Dhe shtoi pastaj se "do na tatojnë rroçkën". Pra rrogën. Tjetër kuptim i dha këtij episodi zëdhënësi i M. së Financave, Sejdarasi që quajti gazetarët kështu. Mirëpo e ka të kotë. Shikoni se përse të tatosh rroçkën siç ka ndërmend Cani, është joefektive: Po e japim në anglisht si e-mailet që nis ministria:

Pages

Subscribe to RSS - tatimi