tarifimi

8 rrugët kombëtare me pagesë, tarifimi në tre faza

Postuar në 27 Korrik, 2016 10:14

Qeveria ka parashikuar 8 rrugë kombëtare për t’i kthyer me pagesë. Strategjia e taksimit të rrugëve të hartuar nga BERZH-i rekomandon se tarifa që duhet të paguajnë qytetarët varion nga 0,5 euro cent në 3,5 euro cent për kilometër.
Në strategji rekomandohet që aplikimi i taksimit për koncesionin e rrugëve të zhvillohet gradualisht, në 3 faza. Për zbatimin e menjëhershëm, rekomandohet vendosja e taksës në rrugën Tiranë-Durrës, Tiranë- Elbasan dhe Rruga e Arbrit, e cila ende nuk ka përfunduar, shkruan Panorama.

Interes për konçesionin e rrugës Durrës – Kukës. Shteti subvencionon për një trafik deri në 4 mijë automjete në ditë. Privati investon 45 mln €

Postuar në 30 Maj, 2016 21:26

Dy shoqëri kanë shprehur interes për marrjen me konçesion të aksit Durrës-Kukës, një proces që do të hapet në ditët e ardhshme. Lajmin e përcjell Top-Channel, që shton se “ofertuesit janë bashkime kompanish “Vendeka-Bilgi” dhe “Catalys and Salillari”. Me interes është formula që do të aplikohet e për të cilën Ministria e Transporteve ka dhënë dakordësinë.

Subscribe to RSS - tarifimi