TAP

Serbia kërkon akses në gazsjellësin TAP

Postuar në 16 Maj, 2019 13:46

Presidenti serb Aleksandar Vuçiç pati një bisedë telefonike me kryeministrin bullgar Bojko Borisov ku diskutoi  çështje të bashkëpunimit dypalësh dhe rajonal.

Siç njoftoi  zyra e presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiç u shpreh i kënaqur me nivelin e bashkëpunimit mes dy vendeve duke theksuar rëndësinë e  bashkëpunimit rajonal në kuadër të samitit katër-palësh Greqi - Bullgari - Rumani - Serbi.

Parashikimi për krizën post-TAP në Shqipëri

Postuar në 07 Prill, 2019 12:50

Revista ekonomike “Monitor” shkruan se ekonomia shqiptare po i ekspohet një krize të afërt për shkak të mungesës së investimeve të huaja të mëdha. Në një shkrim dedikuar kësaj teme, revista vë në dukje se dy investimet kryesore, gazsjellësi Transadriatik dhe HEC i Devollit po shkojnë drejt fundit. 

TAP përjashtohet nga tarifa e TVSH-së

Postuar në 05 Korrik, 2018 16:56

Projekti i gazsjellësit Trans Adriatic Pipeline do të përjashtohet nga tatimi mbi vlerën e shtuar. Ministria e Financave dhe konsorciumi TAP kanë arritur një marrëveshje e cila lejon që çdo import që kompania do të bëjë për qëllimet e punimeve të veta të kalojnë në doganë me tvsh 0, ndërsa për nënkontraktorët mallrat për ndërtimin e projektit do të blihen pa tvsh, përmes sistemit të autofaturimit.

Pemët e TAP dhe modeli Veliaj i lopatës para kamerave

Postuar në 09 Qershor, 2018 03:53

Gazsjellësi Transadriatik njofton përmes faqes së vet online vendimin për nisjen e pyllëzimit masiv në Greqi në zonën ku ka kaluar gjurma e tij dhe ku për këtë shkak është bërë shpyllëzim. Sipas njoftimit, TAP merr përsipër të mbjellë dhe ripyllëzojë me 400 000 pemë dhe shkurre zonën që transformoi.

Pazar "me standarde" për hapjen e negociatave? "Hollanda, kusht Shqipërisë llokmën e TAP-it"

Postuar në 05 Shkurt, 2018 11:42

Shaban Murati, ish-diplomat dhe ish-këshilltar i ministrit të Jashtëm, shkruan sot në një opinion në “Gazeta Shqiptare” për realitetin e negociatave ku ka hyrë Shqipëria me vende të BE-së.

Bloomberg: TAP me ndikim në rritjen e ekonomisë

Postuar në 09 Janar, 2018 23:33

Agjencia Bloomberg, i ka kushtuar një shkrim ndikimit që gazjellësi TAP ka patur në ekonomine greke dhe sektorin e industrisë së prodhimit të metaleve.  Marcus Bensasson shkruan se në një kohë kur Greqia është duke u përpjekur dëshpërimisht për të tërhequr investimet e huaja direkte, një tubacion që do të sjellë gazin nga Azerbajxhani në Evropë tregon se si marrëveshje të tilla mund të sjellin ndryshim në një ekonomi.

"Greqia, shtyllë e strategjisë amerikane në Ballkan"

Postuar në 20 Shtator, 2017 10:13

Greqia është shtylla e strategjisë amerikane në rajonin e Ballkanit. Këtë pohon në një intervistë për gazetën greke “Kathimerini”, ambasadori amerikan në Athinë, Geoffrey Pyatt.

Shqipëria prezanton projektin e vet për gazsjellësin adriatiko-jonian

Postuar në 12 Shtator, 2017 12:00

Shqipëria, ministria e Energjetikës, ka prezantuar së fundmi një projekt fizibiliteteti që lidh gazsejëllësin Transadriatik(TAP) me Bosnje – Hercegovinën dhe Kroacinë. I ashtuquajturi gazsjellësi adriatiko-jonian është mbëshetur shpesh nga qeveria shqiptare, por ky projekt i fundit ka edhe një faturë financiare: 618 milionë euro për një korridor, për finacimin e të cilit kërkohet edhe ndihma e BE-së.

TAP përfundon 50% të punimeve, gazi i parë vjen në 2020

Postuar në 07 Shtator, 2017 20:25

Përfundimin e 50% të punimeve  të gazjellësit TAP në drejtim të fushave të studimit, prokurimit dhe ndërtimit, njoftoi sot konsorciumi  TAP 16 muaj pas fillimit të projektit. Kontraktuesit e TAP kanë pastruar dhe shtrirë në tokë rreth 70% të tubacionit në Greqi dhe Shqipëri (539km nga një total prej 765km).

Shteti kërkon nga TAP t’i blejë zjarrëfikse dhe ambulanca

Postuar në 10 Gusht, 2017 18:32

E gjendur në situatë paniku dhe pamundësie për të përballuar situatën e zjarreve në vend, pasi 21 bashki te vendit nuk kanë shërbim zjarrëfikës Ministria e Energjisë dhe Industrisë i është drejtuar me një shkresë konsorciumit të gazsjellësit TAP ku i kërkon që në kuadër të projekteve për interes të komunitetit lokal ku kalon ky investim, të mund të angazhohet sa më shpejt në blerjen e zjarrfikësve dhe auto-ambulancave për disa bashki.

Pages

Subscribe to RSS - TAP