Taksa e prones

Mbledhja e taksës së pronës nga OSHEE, Shoqata e Bashkive: Agjenti tatimor të caktohet nga Këshilli Bashkiak

Postuar në 20 Gusht, 2018 14:00

Shoqata e Bashkive ka kundërshtuar propozimin që taksën e banesës ta mbledhë OSHEE-ja përmes faturës së dritave. Përmes një letre të publikuar sot në gazetën “Panorama”, shoqata kërkon nga Ministria e Ekonomisë dhe Financave që vendimin për caktimin e agjentit tatimor për mbledhjen e taksës ta ketë Këshilli Bashkiak. Po kështu vërejtje janë paraqitur edhe për komisionin prej 4% që I shkon OSHEE-së.

Taksa e pronës te fatura e energjisë, 4% e merr OSHEE

Postuar në 03 Gusht, 2018 17:41

Dështimi për të mbledhur taksën e re të pronës, e cila ka hyrë në fuqi prej 1 Prillit duket se ka detyruar Ministrinë e Financave të kërkojë partner në mbledhjen e parave.

Në Prill qeveria vendosi që pushteti lokal të zgjidhte vetë agjentin, dhe nga pjesa dërrmuese e bashkive u caktua ujësjellësi, por tashmë propozohet që agjenti i ri të jetë OSHEE. 

Rrëmujë me taksën e pronës, bashkitë nuk e zbatojnë dot në terren

Postuar në 21 Maj, 2018 16:14

Taksa e pronës do të nisë zbatimin në janar të ardhshëm, pasi disa njësi vendore nuk e kanë zbatuar dot mënyrën e re të vjeljes së saj. Ministri i Financave Arben Ahmetaj tha se ky vit është një fazë tranzitore në mënyrë që bashkitë të përshtaten me metodologjinë e re.

Taksa e pronës, bashkitë mund ta rrisin 30 për qind

Postuar në 07 Maj, 2018 15:14

Nga  ky muaj, koeficienti për taksën e banesave do të jetë fiks 0.05 i vlerës, por bashkitë kanë tagër për të vendosur rritjen ose uljen e mëtejshme me 30 për qind në të dy krahët. Drejtori i Përgjithshëm i Taksës së Pasurisë në MInistrinë e Financave, Enton Duro tregon për TemA Tv se çdo bashkie i lind e drejta për të ndryshuar koeficientin, çka do të përkthehet në një vlerë të re pagese për familjarët.

Fatura e kripur e Prillit, dhuratë me zarfin e Ujësjellësit

Postuar në 08 Mars, 2018 16:52

Në muajin prill fatura e ujit për të gjitha familjet në Shqipëri do të jetë më e shtrenjtë. Qeveria ka vendosur që taksën e pasurisë t’ia lerë në dorë bashkive për ta mbledhur, e agjenti tatimor në këtë rast do të jetë drejtoria e Ujësjellësit. Sipas Tv Klan nëse sot një familje në kryeqytet paguan për shtëpinë e tij taksën e pasurisë në bazë të metrave katrorë që ka, nga prilli ai do e paguajë atë në bazë të vlerës së shtëpisë. Mesatarisht taksa e cila do të reflektohet te fatura ujit, do të jetë afërsisht 400 lekë në muaj, për një shtëpi që ka një vlerë 8 milion lekë.

Taksa e banesës, dalin hiletë e qeverisë me ligjin

Postuar në 07 Mars, 2018 21:22

Që nga muaji prill agjentët tatimorë të bashkive do të dalin në terren për të verfikuar  vlerën reale dhe sipërfaqen e pronave të qytetarëve. Kjo pasi metoda e re mbeldhjes së taksës së pronës do të përfshijë në tatim çdo pasuri, duke nisur nga biznesi, shtëpia, e deri te garazhet, bodrumet apo çdo ndërtesë tjetër të ngjashme që shfrytëzohet për arsye banimi.

Pabesia me taksën e pronës, qeveria ndan lekët me OSHEE-në

Postuar në 26 Tetor, 2017 10:22

Nga janari qytetarët do nisin t'i paguajnë qeverisë qëndrore dhe asaj lokale taksën e re të pronës sipas një formule që e rrit barrën fiskale në një nivel mesatar nga 500 lekë deri  në 8000 lekë të rinj në vit.

Taksa e pronës rritet me 20-50%, vihet në faturën e energjisë

Postuar në 13 Tetor, 2017 17:19

Nga janari qeveria do të fillojë të mbledhë taksën e pronës, një tarifë që do të vendoset mbi vlerën reale të tregut të dhe do të vilet përmes faturës së energjisë elektrike. Burime zyrtare në Ministrinë e Financave thanë për televizionin Klan se rritja për individët do të variojë nga 20- 50% të shumës që paguhet sot, ndërsa për godinat në periferi nuk do të ndryshojë. Bizneset, që aktualisht paguajnë një tatim të lartë, do të kenë një taksë më të zbutur vitin e ardhshëm.

Loja tinzare e qeverisë me taksën e re të pronës dhe adresarin e OSHEE

Postuar në 04 Mars, 2017 14:36

Para pak javësh Operatori i Shpërndarjes së Energjisë nisi një fushatë verifikimi të adresave përmes një formulari që u është hedhur qytetarëve poshtë derës dhe ku kërkohen të dhëna për banesën, sipërfaqen dhe të tjera hollësi në lidhje me pronësinë e banesave. Siç ka ndodhur shpesh me këtë qeveri, nismat nuk janë shoqëruar asnjëherë me transparencë dhe kjo për shkak të qëllimeve që fshihen pas tyre.

Nga shtatori "xhevahiri" i taksës së pronës në zarfin e OSHEE-së

Postuar në 01 Mars, 2017 18:08

Pas zgjedhjeve na presin të tjera supriza nëse qeveria që është në detyrë do të rikonfirmohet. Fatura që do të na vijë me zarfin e OSHEE-së do të jetë edhe më e kripur, pasi në të do të përfshihet edhe një tjetër taksë. Kështu Shqipëria do të nisë në tetor të mbledhë taskën e pronës përmes vlerës reale që kushton shtëpia ose trualli. Lajmin e bën të ditur Fondi Monetar Ndërkombëtar, i cili në propozimet e programit të post monitorimit të që ka me Shqipërinë, shprehet se taksa e pronës do të mblidhet në faturat e dritave dhe të ujit.

Pages

Subscribe to RSS - Taksa e prones