tahiri

A mund të besohet?

Postuar në 25 Gusht, 2015 15:44

Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, doli sot për të sqaruar versionin e qeverisë për çështjen e azilit. Po rendisim atë që tha ministri:
1. Nuk ka sot një vend të vetëm në rajon ku partitë opozitare ta shfrytëzojnë emergjencën e emigrantëve nga vendet e konflikteve të thella, dhe në këtë kuadër, edhe të azilkërkuesve të paligjshëm, për të keqpërdorur dhe për të nxjerrë përfitime politike ditore.
2. Ne jemi tërësisht të përgatitur për të parandaluar dhe frenuar fenomenin e azilkërkimit.

Shënim: Eksodi shqiptar qenka një çështje thjesht policore. E megjithatë nuk ekziston?!

Postuar në 25 Gusht, 2015 14:51

Për qeverinë shqiptare, eksodi i njerëzve të këtij vendi drejt Gjermanisë dhe vendeve me mundësi punësimi, është një temë krejtësisht policore dhe prandaj ka nxjerrë sot ministrin e Brendshëm Saimir Tahiri. Ai deklaroi në një konferencë për shtyp se nuk ka një eksod të shqiptarëve drejt Gjermanisë, të paktën jo në shifrat që pretendohet. Tahiri tha se rritja e djaleve në kufi është shtuar me vetëm 0,6 përqind.

Tahiri ishte në një linjë me deklaratën e kryeministrit Rama duke thënë se emigrantët shqiptarë që po kërkojnë azil në Gjermani kanë shkuar nga vendet e Bashkimit Europian.

Një tezë këmbëngulëse për raportin “e pathyeshëm” Rama – Tahiri

Postuar në 14 Gusht, 2015 14:27

Kryeministri e ka shpesh shumë të lehtë të ironizojë mediat, apo edhe t’i shpërfillë ato, kur vjen puna për publikimin e disa lajmeve me burime, të cilat në përgjithësi nuk janë pozitive në raport me qeverinë. Lajme që duhen konfirmuar. Mirëpo nëse kritika e z. Rama qëndron, ajo bie poshtë kur praktika dëshmon se edhe qeverisë i intereson deligjitimimi i medias. P.sh kryeministri kërkon si minimum që lajmi të jetë me dy burime, ose të ketë të përfshirë edhe reagimin e palës së përfolur apo akuzuar. Pra qeverisë.

Saimir Tahiri thyen ligjet e fizikës: Nga Korfuzi, shfaqet dy ditë më pas gjysmë ore më larg, në Sarandë

Postuar në 12 Gusht, 2015 17:12

Kush e rrahu Sajmir Tahirin?

Postuar në 11 Gusht, 2015 17:10

Pasi doli lajmi se një sy i nxirrë i ministrit të Brendshëm Tahiri është pasojë e një goditjeje (nga vetë shefi i antikorrupsionit të kryeministrit Rama, thoshin aludimet), shënjestrimi i tij nga një gazetë e majtë (Dita) për pushime të shtrenjta në një resort ekskluziv të Korfuzit nënkupton që diçka po luhet, analizon lapsi.al. në pah vihen konfliktet lidhur me drejtimin e INUV, ish INUK, dhe prishjet e ndërtimeve që kjo strukturë ka kryer.

Ideja e Saimir Tahirit, nis emisioni radiofonik: “Si u gdhive o Lazarat”?

Postuar në 07 Gusht, 2015 21:57

Pas luftës së vazhdueshme me rezultate të lavdërueshme ndaj mbjelljes së hashashit – njohur përgjithësisht me emrin Hasho – ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka menduar edhe për argëtimin e uniformave blu. Kështu mësohet se një staf gazetarësh do të nisin transmetimin e dy emisioneve radiofonike: “Hashashi që duam” dhe “Si u gdhive o Lazarat?” Në emisionin e parë, pra Hashua që duam, thuhet se do të asistojë me intervista dhe mendime deputeti i Jugut, i njohur tashmë për Hashofilinë e tij. Kurse emisionin “SGOL” do ta drejtojë vetë ministri, i frymëzuar nga filmi “Mirëmëngjes Vietnam”.

Pages

Subscribe to RSS - tahiri