sudani i jugut

Sudan/Në pushtet që nga viti 1989, ushtria rrëzon dhe arreston presidentin Omar al-Bashir

Postuar në 12 Prill, 2019 16:44

Pas 30 vjetësh në pushtet, presidenti i Sudanit, Omar al-Bashir është rrëzuar nga pushteti dhe ëhstë arrestuar nga ushtria. Ministri i Mbrojtjes së Sudanit, Awad Ibn Auf ka dalë në televizion për të njoftuar marrjen e kontrollit nga ushtria për një periudhë tranzitore dy –vjeçare deri në mbajtjen e zgjedhjeve të reja. Po kështu ai ka bërë me dije vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme për 3 muaj.

Mundari, një jetë e lidhur me...lopën

Postuar në 29 Maj, 2016 15:14

Mundari, janë një fis në Sudanin e Jugut, që bëjnë një jetë të dedikuar pas gjësë gjallë, e cila është Lopa e Mbretërve - Ankole-Watusi. Një lopë kushton 500 dollarë dhe Mundari bëjnë roje me armë për t’i ruajtur.

Fotografi Tariq Zaidi, ka  kapur momente të jetës së këtij fisi, meshkujt e të cilit jetojnë me një dietë qumështi dhe kosi, lahen me urinën e lopës. Rrallë mund të vritet për mish një Ankole – Watusi. Ato janë garancia e jetës së këtij fisi, që ushqehet, por edhe kurohet me ndihmën e këtyre kafshëve.  

Subscribe to RSS - sudani i jugut