studiuesit

Vaksinë kundër stresit

Postuar në 16 Qershor, 2018 11:04

Një vaksinë "e mirë" mund të jetë zgjidhja për dëmet e shkaktuara nga stresi në tru! Këtë bësojnë hulumtuesit e Universitetit të Kolorados, pas botimit të një studimi në revistën “Brain, Behavior and Immunity”.

Hepatiti B, virusi më i vjetër që ka infektuar njeriun para 4500 vjetësh

Postuar në 10 Maj, 2018 18:29

Analizat e materialit gjenetik të qindra njerëzve që jetonin në Euroazi nga 200 deri  7000 vjet më parë zbuloi se shumë prej tyre tashmë,  prej të paktën 4.500 vjetësh kishin qenë të infektuar me virusin e hepatitit B (HPB). Ai është virusi më i vjetër i gjetur deri më tani.

Mumja shekullore "thyen" heshtjen, studiuesit riprodhojnë zërin (audio)

Postuar në 24 Shtator, 2016 11:20

Nuk kishte folur për 53 shekuj me radhë, por njeriu i ngrirë njeriu Otzias ( një mumje 5 300 vjeçare e  gjetur në vitin 1991 në një akullnajë në Alpet italiane) "thyen" heshtjen.  Studiuesit krijuan një model simulimi që përmban elementet e kordave vokale dhe gojës. "Sigurisht, ne nuk e dimë çfarë gjuhe fliste para 5000 vjetësh. Por ne jemi në gjendje të riprodhojmë timbra të zërit të tij, dhe unë shpresoj të simulojmë edhe mënyrën se si ai fliste "- deklaroi për CNN koordinatori i projektit,  Francesco Avanzini.

Studiuesit nga Universiteti Shtetëror i Arizonës ndërmarrin luftën online ndaj ISIS

Postuar në 28 Shtator, 2015 11:45

Analistët e të dhënave dhe ekspertë e “informacionit Cascade” janë duke përdorur aftësitë e tyre për të penguar përhapjen e ideologjisë terroriste nga grupe si Isis, të cilët po rrisin gjithnjë e më shumë aftësinë e rekrutimit online.

Subscribe to RSS - studiuesit