spastrimi

Valë spastrimesh në Tatime. Thirrje ekselentëve njësoj si në Diplomaci

Postuar në 11 Maj, 2019 02:41

Drejtori i ri i Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, Enton Duro e ka marrë me revan dhe pasion punën e re. Pak ditë pasi njoftoi nisjen e procesit të ristrukturimit, DPT-ja ka shtuar sot një njoftim të dytë: 56 studentë apo të diplomuar ekselentë janë tanimë pjesë organike e drejtorisë në nivel qendror dhe rajonal.

Spastrimi në ARRSh nga të "pandehurit e mundshëm" për skandalin e DH Albania

Postuar në 27 Shkurt, 2019 21:52

Sot Top-Channel e pasuroi raportimin mbi shkarkimet në Autoritetin Rrugor Shqiptar me një video të kamerave të sigurisë që paraqisnin një situatë të paprecedentë. Një person me listë në dorë ndalonte që në institucion të hynin ata që mesa duket ishin shkarkuar, përfshirë edhe ish-drejtorin Afrim Qëndro.

Grushti i shtetit, Erdogan pushon nga puna 13 mijë policë

Postuar në 04 Tetor, 2016 16:09

Vala e spastrimeve pas grushtit të shtetit në Turqi, nuk ka të ndalur. BBC-ja raporton se së fundmi janë pushuar 13 mijë policë vetëm për diçka më shumë sesa dy muaj që nga korriku. Mes policëve janë edhe 2500 oficerë ndërkohë që autoritetet njoftojnë se gjendja e jashtëzakonshme e vendosur në korrik përfundon më 19 tetor.

Ministri grek i Arsimit: “Nuk ka patur genocid ndaj grekëve të Pontit. Spastrim po”. Një qasje që vlen edhe për pretendime të ngjashme në Shqipëri

Postuar në 03 Nëntor, 2015 23:18

Ministri grek i Arsimit, Nikos Filis, ka provokuar debate me një intervistë të vetën në “STAR TV” teksa ka deklaruar se nuk ka patur genocid ndaj Pondëve(grekë të Pontit, ose otomanë  grekë kristianë). Duke shprehur mirëkuptim për vuajtjet e kësaj pjese të popullsisë greke, për masakrta dhe vrasjet, ai ka deklaruar se përkufizimi më i saktë do të ishte diçka mes spastrimit etnik të përgjakshëm dhe genocidit. “Kjo është diçka e ndryshme nga i ashtuquajturi genocid në kuptimin shkencor”, qartësoi Filis.

Mbi spastrimin etnik të muslimanëve të Perandorisë Osmane

Postuar në 04 Tetor, 2015 14:57

Historia është një çështje narrative perceptimi, korniza themelore e të cilës është historia e civilizimit njerëzor. Historianët janë produkt i civilizimeve përkatëse, e kësodore ngjarjet që ata rrëfejnë janë po aq pasqyrim i realiteteve të civilizimit të tyre sa edhe atyre njerëzve historinë e të cilëve ata tregojnë. Kjo ngre çështjen e objektivitetit historik. Kur kanë të bëjnë me civilizime të vdekura – si p.sh. ai Egjiptian ose Minoan – intepretimet e ndryshme të dhëna nga historianët zakonisht nuk shkaktojnë asgjë më shumë se sa thjesht diskutime akademike.

Subscribe to RSS - spastrimi