solidariteti

Foto/Statuja e Krishtit Shpëtimtar në Rio "vishet" me flamujt e vendeve të goditura nga pandemia

Postuar në 25 Mars, 2020 15:14

Ku ka mbetur solidariteti?

Postuar në 15 Dhjetor, 2017 11:12

Qysh nё fillim tё samitit kryetari i Kёshillit Europian, Donald Tusk, shkaktoi tollovi. Tusk nё shkresёn e tij tё ftesёs bёnte fjalё pёr njё pёrҁarje evidentё nё BE lidhur me ҁёshtjen e refugjatёve. Shtete europiano-lindore nga „Grupi i Vishegradit", pra Hungaria, Polonia, Çekia dhe Sllovakia e miratuan atё, sepse Tusk e pati pranuar, qё sistemi i deritanishёm i shpёrndarjes sё refugjatёve sipas kuotave nё vendet e BE-sё nuk ka funksionuar.

Gjermania e vetme destabilizon Europën

Postuar në 18 Gusht, 2017 08:55

Enriko Leta, ish-kryeministër i Italisë ka publikuar sot në Corriere della Sera një opinion mbi marrëdhëniet mes Italisë dhe Gjermanië dhe pasojat e tyre në sferën europiane. Leta i vlerëson çekuilibrimet e fundit në Europë edhe si rrjedhojë e asaj që e quan fundin e marrëdhënieve të privilegjuara mes Italisë dhe Gjermanisë, të cilat nisën me mirëkuptimin De Gasperi – Adenauer dhe vijuan gjatë në raportet mes demokristianëve në të dyja vendet.

1 vit nga grushti i shtetit në Turqi/Solidaritet me Erdoganin nga disa OJQ shqiptare

Postuar në 17 Korrik, 2017 11:34

Sot në faqen online të agjencisë “Balkanweb” dhe në faqen online të “Gazeta Shqiptare” është shfaqur ky njoftim:

Ne si Organizata të Shoqërisë Civile në Shqipëri dënojmë përsëri fuqishëm tentativën për grusht shteti që Organizata Terroriste Fetoiste (FETO) organizoi më 15 korrik 2016 në Turqi, në një vend mik dhe partner strategjik me Shqipërinë.

Solidarët e partisë dhe lufta ndaj thelbit të Protestës

Postuar në 18 Nëntor, 2016 13:29

Akti i djeshëm i një studenteje që hodhi bojë mbi ministren Lindita Nikolla është komentuar gjerësisht. Disa media i morën krahun ministres, e duke parë se askush përveç Berishës nuk e mbrojti studenten, nisën të dalin nga ferra e heshtjes edhe solidratë e zakonshëm. Ministra që flasin për dhunën, e cila konsiston në lagie në publik, ndonjë kryetar komisioni parlamentar që plotëson korin me oktava të larta, statuse e të tjera si këto në mbrojtje të Linditës. Mirëpo mund të pyesim: Mbrojtje nga çfarë? Nga cila dhunë?

Hipokrizia e një bote në solidaritet nga frika

Postuar në 14 Nëntor, 2015 13:58

BBC-ja njofton se disa prej godinave më të famshme në botë janë ndriçuar me ngjyrat e flamurit francez në shenjë solidariteti pas sulmeve në Paris. Sulmet janë një akt barbar dhe që duhet dënuar me ashpërsinë më të madhe, por ndërkohë që Siria dhe Iraku kanë parë llahtarën e përditshme të ardhur nga doktrina e “eksportimit të demokracisë”, asnjë shenjë solidariteti nuk është dukur në Europën që sot qan Parisin.

Kohezioni i Evropës humbi në moçalishten e Ballkanit

Postuar në 01 Nëntor, 2015 13:36

Fërkimet aktuale politike ndërmjet shteteve anëtare të BE-së, janë një dëshmi syçelët, jo vetëm e gjendjes së kohezionit në union, por edhe për lidhjen mes kohezionit dhe kapacitetit të Evropës për të vepruar së bashku. Në një pikëpamje mbizotëruese, kohezioni duhet të rritej me shtimin e ndërvarësisë dhe ndërveprimit midis evropianëve.

Subscribe to RSS - solidariteti