sistemi

“Njerëzit e zakonshëm kanë humbur besimin tek sistemi”

Postuar në 25 Prill, 2017 22:27

Përktheu: Ilir Sinanaj

Ndërsa liderët financiarë të botës mblidhen për takimet e pranverës të Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore, shumë punëtorë nëpër botë po kërkojnë ndryshime rrënjësore, pasi ata ndjejnë se nuk po u dëgjohen zërat. Ata që duhet t’i përfaqësojnë nuk duhet të shpërfillin më këtë zemëratë dhe zhgënjim.

Sprova e vërtetë e PD-së nuk lidhet me këto zgjedhje

Postuar në 03 Prill, 2017 21:07

Darka e djeshme mes drejtuesve të koalicionit qeveritar ka përcjellë disa mesazhe, por asnjë qëndrim zyrtar. Së pari ai ka konfirmuar vijimin e bisedimeve për rikonfirmimin e aleancës, në emër të pushtetit dhe zbatimit formal të programit të dakordësuar. Ky është versioni empirik që rrjedh nga fakti i takimit informal. Mesazhi i dytë lidhet me shoqëruesit: Erjon Veliaj pranë kryeministrit Edi Rama është evidentuar si njeriu më afër kryeministrt dhe kryetarit të PS-së, me nënkuptimin e pasuesit të tij.

Ish-drejtori i CIA-s në administratën Obama, David Petraeus, mund të jetë sekretar për Veteranët në presidencën Trump

Postuar në 19 Nëntor, 2016 18:01

Në një intervistë për Al Jazeera, ish-drejtori i CIA-s nën administratën Obama, gjenerali me katër yje, David Petraeus, nuk ka mohuar që ka një ofertë për sekretar për Çështjet e Veteranëve. Trajtimi i tyre ka qenë një nga premtimet e vazhdueshme të Trump. Më poshtë intervista, minuta 05:00"

Amerika ka rënë brenda me Saliun

Postuar në 14 Nëntor, 2016 23:34

A ka ndonjë shqiptar që nuk do të dijë se cilat janë objektivat e SHBA-së në Ballkan dhe në Shqipëri? Me siguri që jo, nuk ka. Por ja që e vërteta qëndron para syve dhe njeriu humbet fillin duke kërkuar gjetkë.

Dështon sistemi i ministrisë, RASH heq nga sistemi universitetet private

Postuar në 25 Tetor, 2016 18:53

Portali i regjistrimit në universitet prej 5 ditësh nuk u jep mundësi maturantëve të njihen me kuotat e lira në universitetet private. Kompania që administron portalin i ka hequr nga sistemi universitetet private që prej publikimit të disa fotove ku vërhej se kuotat e lira ishin shumë më të larta në numër se kuotat totale. Drejtori i RASH, Arjan Çela sqaron se portali ishte konceptuar vetëm për universitet shtetërore. Kryeministri tha një ditë më parë se hyrja në universitet do të vështirësohet dhe se ai që mbaron shkollën "është shërbëtor i popullit".

"TemaTv"

Gënjeu

Postuar në 17 Tetor, 2016 17:43

Ngjarja është e thjeshtë, pasoja jo e vogël.

Më 22 qershor një pjesë e biznesneve u gjobitën me 10 mijë lekë për vonesë në deklarimin e administratorit. Kjo për shkak se sistemi e-tax përditësohet.

Ekspertët pranuan se ky ishte gabim i sistemit, pasi shumë biznese deklaruan se gjoba ishte vënë përpara se biznesi të merrte në dorëzim NIPT-in.

Më 1 korrik, ministri i Financave, Arben Ahmetaj, deklaroi se këto gjoba do të faleshin, edhe pse sipas tij, “gjobat nuk ishin vënë gabim”.

U mbars mali dhe polli një mi - një sistem i padrejtë për maturantët*

Postuar në 09 Shtator, 2016 22:39

Janë me qindra maturantët e brezit 2015-2016 kandidatura e të cilëve nuk figuron fituese në asnjë nga degët e zgjedhura për të vazhduar studimet në arsimin e lartë. Për fatkeqësinë tonë, shumë prej tyre me mesatare të mirë dhe shumë të mirë, - kontributi i radhës për të dhënë një dorë në shkërmoqjen e mëtejshme të çdo bindje a shprese se në këtë vend gjërat mund të rregullohen ndonjëherë nga kjo klasë politike që kemi.

Kodi i ri Zgjedhor, një negociatë përmes kërcënimit

Postuar në 08 Shtator, 2016 13:40

Mazhoranca nuk ka ndërmend të angazhohet për një Kod të ri Zgjedhor. Të paktën kështu është shprehur kryeministri Edi Rama gjatë një konference për shtyp në Bruksel me Federica Mogherinin.

“Nuk kemi në plan për të miratuar një Kod të ri në parlament, por kemi diçka të bazuar në raportet e Misionit të OSBE-ODIHR dhe jemi të gatshëm për ta bërë këtë në mënyrë të hapur dhe dialog konstruktiv me opozitën”, tha ai.

Ndërkohë opozita parlamentare ka kërkuar ndërhyrje thelbësore për të garantuar siç thotë ajo “zgjedhje të lira e të ndershme”.

Hitleri përballë Stalinit: Kush ishte më i keq?

Postuar në 17 Qershor, 2016 13:44

Kur kujtomë çlirimin e Aushvicit nga Ushtria e Kuqe (27 janar 1945), mund të bëjmë pyetjen: kush ishte më i keq, Hitleri apo Stalini?

Iluzioni i rritjes së të ardhurave!

Postuar në 29 Mars, 2016 10:45

Rritja e lartë dyshifrore me rreth 16% e të ardhurave në buxhet për 2 mujorin ishte një sinjal pozitiv se financat i lanë pas problemet e vjetshme, kur zgjerimi real ishte afër zeros dhe plani nuk u realizua për asnjë muaj, duke detyruar rishikimin e buxhetit në mes të vitit dhe duke e mbyllur vitin me 35 miliardë lekë mangur nga plani fillestar. Megjithatë, të dhënat e detajuara tregojnë se performanca e mirë e financave ka ardhur nga janari, ndërsa shkurti ka qenë një muaj tepër i dobët.

Pages

Subscribe to RSS - sistemi