siberia

Ndryshon para kohe Modeli Magnetik Botëror. Poli i Veriut zhvendoset në Siberi

Postuar në 11 Janar, 2019 14:59

Revista e njohur “Nature” raporton për një vëzhgim të ri që ka të bëjë me fushën magnetike të Tokës. Sipas revistës në fjalë, ndryshimi që po ndodh është shumë i shpejtë dhe po çon në rrëshqitjen e Polit të Veriut nga Kanadaja drejt Siberisë, kjo për shkak të lëvizjeve “kaotike” të hekurit të lëngshëm nën sipërfaqen e tokës.

Siberia, një galeri e të burgosurve të Carit

Postuar në 22 Dhjetor, 2016 14:25

Fotot e mëposhtme janë realizuar nga një punonjës i Kompanisë Telegrafike Amerikane në vitet 1885 në Siberi. George Kennan kishte qenë më parë në Rusi ku kishte mbikëqyrur ndërtimin e një linje telegrafike dhe në ardhjen e dytë ai u përqendrua te të dënuarit e regjimit. Në kthim në SHBA ai publikoi një libër me dy vëllime: Siberia dhe Sistemi i ekzilit. Pamjet të kujtojnë diçka nga përshkrimi i Dostojevksit në librin e tij “Shënime nga shtëpia e të vdekurve”. 

Piratët e mamuthëve

Postuar në 13 Tetor, 2016 17:06

Kërkimi për fildishin nga dhëmbët e elefantëve po kufizohet shumë si pasojë e masave për ta ruajtur këtë kafshë. Kërkesa për fildish është e madhe në Kinë dhe në disa vende aziatike dhe në Rusi, në zonat e pabanuara siberiane, duket se kanë zbuluar një burim të ri. Fosilet e mamuthëve, këtyre barëngrënësve gjigandë të zhdukur nga Toka, kanë vënë në lëvizje gjahtarët e rinj “të këtij ari” pasi, çatallët e mamuthëve kushtojnë mijëra euro. “The Atlantic” sjell disa foto të atyre që i quan “Piratët e mamuthëve”

Subscribe to RSS - siberia