siçilia

Po afrojnë zgjedhjet/Të njohim variantin siçilian të dëshmisë së penalitetit

Postuar në 05 Tetor, 2018 22:43

E mbani mend  kryeministrin Edi Rama kur deklaronte se për deputetët e vet që po dilnin se ishin njerëz të krimit, lante duart e thoshte se “kur kandiduan u kërkuam dëshminë e penalitetit”? Nëse jo, shihni videon e mëposhtme sa për të rifreskuar kujtesën.

Zgjedhje nën hijen e Mafias në Siçili, të frikshme ngjashmëritë me Shqipërinë

Postuar në 03 Nëntor, 2017 18:17

Në Siçili të dielën do të mbahen zgjedhjet lokale. Mafia është bërë "më pak e etur për gjak, por shumë më efektive, kryesisht në mekanizmat politike", thotë Ambrogio Cartosio, për shumë dekada prokuror i antimafias. Në intervistën e dhënë për mediat lokale shihen ngjashmëri thelbësore me Shqipërinë dhe mënyrën si politika ka inkurajuar dhe mbrojtur shkelësit e ligjit.

Si po shkon Cosa Nostra?

Dante humb atësinë. Gjuha italiane lindi në Siçili

Postuar në 04 Gusht, 2015 14:06

Disa dorëshkrime të zbuluara së fundmi, po përforcojnë tezën se ishin siçilianët ata që qëndrojnë në bazë të origjinës së gjuhës italiane. Në një bibliotekë lombarde, u zbuluan së fundmi disa poezi të shkollës siçiliane, të shkruara në pergamenë, teksti i të cilave lidhet me dënimin e eksponentëve të familjeve të mëdha nga gelfët.

Subscribe to RSS - siçilia