shtrigat

“Shtrigat e Putinit” mallkojnë kundërshtarët e Presidentit (Video)

Postuar në 08 Shkurt, 2019 10:11

Revista amerikane Neësëeek publikoi një video që zbulon një anë të errët të riteve të misticizmit që ka inspiruar pushteti i Vladimir Putin.

Murgesha të veshura me me rroba të zeza, bashkojnë energjitë që presidenti Vladimir Putin të jetë i fortë dhe i fuqishëm, duke bërë magji që edhe Rusia të dominojë. Ato janë të ashtuquajturat "Shtrigat e Putinit".

Shtrigat e Kastratit – simotra të “Shtrigave të Salemit”

Postuar në 20 Janar, 2016 12:29

Kjo histori nuk është një krijimtari letrare, një fantazi apo trill shkrimtari. Është një ngjarje e vërtetë që ka ndodhur në Kastrat të Shkodrës në vitet e fundit të shekullit XIX. Dhe këtë nuk e gjeta në gojëdhënat dhe anekdotat popullore por në kujtimet e konsullit francez Alexandre Degrand, i cili kishte qenë konsull nga viti 1893 në 1899 dhe kishte botuar më pas librin me kujtime Souvenirs de la Haute Albanie (Kujtime nga Shqipëria e Epërme).

Subscribe to RSS - shtrigat