shteti

Plasari: Gjurmët e shtetit shqiptar po zhduken me dhunë

Postuar në 10 Korrik, 2018 10:43

Aurel Plasari i shprehur publikisht kundër propozimit të kompanisë Fusha sh.p.k për shembjen e godinës së teatrit Kombëtar thotë se nisma që u konkretizua me ligj të posaçëm është dhunë kundër shtetit shqiptar dhe historisë së tij modeste.

Arrestimi i Ahmet Muçës dhe arrestimi i klientëve të prostitutave…ilegale!!!

Postuar në 06 Mars, 2018 14:11

Sot u bë publik lajmi se është arrestuar Ahmet Muça, personi që ka patur nën adminstrim universitetin “Kristal”. Muça u ndalua se jepte diploma për 2500 euro edhe pse në fakt universiteti është mbyllur. Në një shtet si ky që kujdeset, ose më mirë, preokupohet për gjeneratën tjetër, madje po shpenzon këtë brez për të ardhmen, ky arrestim duhet përshëndetur. 

Madje kjo është ndërhyrja që duam në një treg liberal diplomash letër bakalli që gjithësesi paskan akoma myshterinj. 

Shteti që nuk e patëm kurrë

Postuar në 28 Janar, 2018 13:21

Një nga dështimet më spektakolare të shqiptarëve përgjatë historisë, ka qenë aftësia për të ndërtuar një shtet modern dhe një administratë publike në shërbim të interesave më të mira të vendit. Madje, paaftësia e shqiptarëve për të bërë shtet, ka qenë një argument i përdorur nga shtete të huaja, të cilat kanë pasur interesa të tjera për të ardhmen e shqiptarëve si komb.

“Në 4 vjet partia kapi shtetin, ky është mandati i pastrimit”

Postuar në 14 Tetor, 2017 12:10

Pas 4 vitesh rroga për një administratë që na u tha se u zgjodh përmes konkurseve, kryeministri pranon se në mandatin e parë me emërimet është ndjekur vetëm një kriter ai politik, ose punë ka zgjidhur vetëm tesera e partisë.  Nga mbledhja e kabinetit qeveritar në Vlorë Rama u ka kërkuar gjithë ministrave një skanim të burimeve njerëzore, për të bërë përputhshmërinë mes diplomës dhe punës.

Një shtet që nuk funksionon jashtë rrugëve nacionale

Postuar në 14 Gusht, 2017 22:08

Sot kryeministri Edi Rama ka publikuar në faqen e vet në Facebook ankesat dhe kërkesat e qyetarëve të qarkut Gjirokastër. Duke patur parasysh se çfarë kemi lexuar deri më tani në këto drafte ankesash në qarqe të tjerë, këto të Gjirokastrës janë padyshim serioze. Prona, papunësi, mjete transporti për fëmijët, ndriçim i qendrave të fshatrave, pensionet, problemet me ALUIZNI-n, subvencionet në bujqësi, mosnjohja e viteve të punës në kooperativat bujqësore, pesticidet, këto dhe të tjera janë çështjet kryesore që ngrihen nga qytetarët.

Mesazhi i Gjukanoviç: Krijuam shtetin dhe kthyem vendin drejt Perëndimit. Vëllezërit ortodoksë sllavë na sulmuan

Postuar në 28 Korrik, 2017 13:50

Ish-presidenti dhe ish-kryeministri malazez, Milo Gjukanoviç ka deklaruar në një takim me përfaqësues të partisë së tij, Partia Demokratike e Socialistëve, në Danilovgrad, se politika e tij dhe pushteti i zgjedhur me votë, u sulmua për të ndryshuar të ardhmen e Malit të Zi.

Çmimi i ujit duhet të jetë i unifikuar në mbarë vendin

Postuar në 26 Korrik, 2017 11:25

Debati për rritjen e çmimit të ujit të pijshëm në Tiranë pritet të marrë sot një përgjgje nga mbledhja e Këshillit Bashkiak të kryeqytetit. Por përtej eksperimenteve që kërkon të imponojë kryebashkiaku, meriton vëmendje një argument i sjellë prej tij për çmimet e diferencuara të ujit të pijshëm në bashki të ndryshme në Shqipëri. Veliaj u shpreh se çmimi i ujit është ndryshe në Kamëz, ndryshe në Korçë e Pogradec e kështu me radhë. Në fakt uji është pasuri pubike dhe çmimi i tij, sa kohë që administrohet nga kompani shtetërore duhet të jetë i unifikuar në mbarë territorin.

A ka ardhur koha për një marrëdhënie të re midis fesë dhe shtetit?

Postuar në 14 Qershor, 2017 13:25

Ajo që Plutarku sjell në përshkrimin e tij që nga antikiteti, mbi historikun e raportit midis qytetërimit dhe religjionit është ende e vërtetë sot e kësaj dite: “Gjatë historisë ka mundur të ndodhë që të ketë qytete pa fortifikata, pa shkolla, pa pallate luksoze, pa bibliotekë, por asnjëherë nuk është hasur ndonjë qytet pa faltore”. Historia njerëzore nuk njeh asnjë gjeneratë, asnjë popull që të mos ketë shprehur në forma të ndryshme besimin, si pjesë e pandarë e kulturës së tij. Të gjitha qytetërimet e mëdha kanë epiqendër qytetin, bashkë me të dhe tempullin.

Rrumpalla mes rilindjes dhe republikës së re

Postuar në 03 Qershor, 2017 20:17

Situata e tanishme elektoralo-politike po provon një paradoks që është i tillë vetëm në dukje, ose kur ankorohet si rrjedhojë logjike në idenë e të majtës dhe të djathtës. Në fakt nuk është fare kështu dhe për ta kuptuar sesi sot PD-ja lufton LSI-në përmes vendimmarrjes administrative, ndërkohë që vetë LSI-ja është në pushtet, do të duhej që premisa "e majtë - e djathtë" të eliminohej fare. Kemk të bëjmë me grupe interesi dhe asgjë më shumë.

Nuk ka më nevojë të premtohet gjë

Postuar në 24 Maj, 2017 11:09

Fushata elektorale që ka nisur është atipike dhe nuk ngjan me asnjë nga fushatat e mëparëshme. Me tri partitë kryesore të skenës parlamentare në qeverisje, tensioni politik, premtimet e shumta, programet, shpalosjet, shifrat e punësimeve etj., janë bërë thuajse aneks i bezdisshëm informativ. Mungon kontrasti pozitiv që sjell denocnimi i dështimeve, shmangiet nga programi, evidentimi i problemeve, të gjitha pra detyra të opozitës e cila nuk ka pse të lodhet më sa kohë është në pushtet.

Pages

Subscribe to RSS - shteti