shtepite botuese

Leximi/ Autorët shqiptarë të librave për fëmijë të braktisur nga botuesit?!

Postuar në 26 Janar, 2019 14:12

Fëmijë dhe të rinj që e duan librin dhe leximin. Botues dhe autorë shqiptarë që çojnë te fëmijët krijimtarinë më të mirë të tyre. Këto janë vetëm një pjesë e synimeve e disa prej njerëzve të angazhuar në botën e librit dhe në të ashtuquajturën Lëvizja Kombëtare për Lexim. Lëvizja, një nismë e Ministrisë së Kulturës, që nga viti 2014, kur në krye të saj ishte Mirela Kumbaro vijoi me idenë e krijimit të Qendrës Kombëtare për lexim.

Mbi gjendjen e librit shqiptar*

Postuar në 09 Tetor, 2016 20:06

Sërish Ardiani(Vehbiu – shënim i redaksisë) kishte një shkrim në bllokun e tij mbi vorbullat e librit shqip. Sërish portale të tjerë interneti dhe disa gazeta e ribotuan këtë shqetësim të tij.

Subscribe to RSS - shtepite botuese