shperthimi termoberthamor

Pamje të reja nga shpërthimi më i madh termobërthamor i Luftës së Ftohtë

Postuar në 25 Gusht, 2020 15:05

Korporata ruse e energjisë atomike, Rosatom, ka publikuar së fundmi një dokumentar prej 30 minutash, i realizuar në vitin 1961 për shpërthimin e bombës më të madhe termobërthamore të krijuar ndonjëherë.

E mbiquajtur Bomba Car, nën emrin e koduar “Produkti 202”, bomba në fjalë konistonte në një fuqi shpërthyese prej 50 megatonë tritol(ekuivalente me 50 000 000 000 kg tritol). Ajo u lëshua nga një Tubolev 95 më 30 tetor 1961 dhe shpërthimi ndodhi rreth 4 000 m mbi sipërfaqe duke redukatuar ndjeshëm dëmin fizik dhe duke mos krijuar krater.

Subscribe to RSS - shperthimi termoberthamor