shkolla

Fotolajm/Dita e parë e shkollës në Jemen

Postuar në 24 Shtator, 2019 17:44

Fotoja është marrë në Taez të Jemenit në ditën e parë të shkollës më 3 shtator. AFP raporton se godina është dëmtuar nga goditjet ajrore. 

Gjuha kineze  futet si lëndë në shkollat e Serbisë

Postuar në 13 Maj, 2019 09:36

Nga 1 shtatori  në shkollat e mesme të Serbisë do të mësohet në mënyrë fakultative gjuha kineze. Ajo që mbetet është mendimi pozitiv nga ministri i Arsimit Mladen Sarcec dhe Këshillit Kombëtar të Arsimit.

Radivoje Stojkovic, president i Komisionit Kombëtar nuk sheh asnjë arsye që futja e gjuhës kineze të mos miratohet për shkak se sipas planprogramit gjuha kineze do të mësohet si gjuhët e tjera në shkolla.

Foto/Shkolla në gjendje të mjerueshme në Malinat të Beratit

Postuar në 03 Janar, 2019 15:32

Këto foto janë raportuar nga banorët pranë platformës "Porta Vendore". Ato paraqesin kushtet e shkollës 9-vjeçare në Malinat të Beratit. Myku dhe lagështira "bëjnë ligjin" në një mjedis që nuk është i përshtatshëm për mësim. 

Videolajm/Në rrugën e dijes me mësimet e Luçiano Boçit

Postuar në 24 Shtator, 2018 15:06

Prindër dhe nxënës të fshatit Mengël në Elbasan shqyen dyert e shkollës 9-vjeçare dhe u futën brenda për të kundërshtuar transferimin e fëmijëve në shkolla të tjera. Të mbështetur edhe nga deputeti demokrat i zonës, Luçiano Boçi nxënësit thyen derën e hekurt dhe derën e jashtme  dhe u futën në klasa.

Nikolla: Së shpejti gjuha rome futet në shkolla

Postuar në 18 Shtator, 2018 11:30

Së shpejti do mundesojme gjuhen rome ne sistemin tone arsimor.. Keshtu ka deklaruar ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla, gjate forumit për dialog në nivel kombëtar për arsimin gjithëpërfshirës të mbajtur në Tiranë.

Kujtojmë që ky vendim vjen pas ndryshimit të ligjit për pakicat kombëtare. Ndryshimi është se me ligjin e vjetër minoriteti Grek, minoriteti Maqedon dhe ai Serbo-Malazez njihesin si minoritete etnike kombëtare, ndërsa vllahët dhe romët si minoritete etno-gjuhësore, ndërsa boshnjakë dhe egjiptianët si komunitete.

Vettingu fut në kolaps edhe shkollën e Magjistraturës

Postuar në 24 Mars, 2018 17:22

Shkolla e Magjistraturës rrezikon të mos pranojë studentë të vitit të parë për sezonin e ri arsmor. Kjo për shkak të vonesave në ngritjen Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe atij të Prokurorisë, të cilat përcaktojnë me ligj kuotat e pranimeve. Ngritja e këtyre dy organeve është e bllokuar, për aq kohë sa nuk ka përfunduar procesi i Vetting-ut në të cilëin do të kalojnë anëtarët e KLP e KLGJ.  Drejtori i shkollës së Mgjistraturës, Sokol Sadushi në një prononcim për TemA TV se në këto kushte nuk mund të bëhet konkursi i pranimit në shkollë.

Irani ndalon anglishten në shkollat fillore

Postuar në 09 Janar, 2018 21:43

Irani e ndaloi anglishten në shkolla me argumentin se i hap rrugë një "pushtimi kulturor" perëndimor."Mësimi i gjuhës angleze, si pjesë e kurrikulës zyrtare në shkollat ​​fillore qeveritare dhe jo-qeveritare është në kundërshtim me ligjet dhe rregulloret"-tha kreu i Këshillit të Arsimit të Lartë të Shtetit, Mehdi Navint-Antcham.

Debate për ndalimin e lutjeve në një shkollë në Siçili

Postuar në 25 Nëntor, 2017 11:08

Vendimi i një drejtori të një shkolle fillore në Palermo të Siçilisë ka provokuar polemika. Të paktën kështu raporton gazeta e Kishës, “Avvenire” sipas të cilës në shkollën fillore të një zone të Palermos, Ragusa Moleti, drejtori ka urdhëruar ndalimin e lutjeve në klasë ng nxënësit. Sipas gazetës në fjalë, drejtori ua ndalon mësuesve që të recitojnë lutje edhe në orën e fesë. Më tej akoma, nga klasat janë hequr fotografitë e Papa Françekut dhe Papa Gjon Palit II. 

Sporti dhe feja në shkolla, normat e pashpallura të qeverisë

Postuar në 19 Gusht, 2017 22:08

Në Prill të viit të kaluar qeveria shpalli nismën për mësimin e kulturave fetare në shkolla, një projekt që pati mbështetjen e kryeministrit Rama  sipas të cilit, “terrorizmi po përfiton nga padija e të rinjve, ndaj njohja e tyre me rolin e fesë në shoqëri është mision që u takon mësimdhënësve”.

Hungari, program patriotizmi në shkolla

Postuar në 09 Gusht, 2017 13:42

Ndërgjegje të fortë kombëtare dhe gatishmëri më të madhe për mbrojtjen e atdheut dëshiron të injektojë tek të rinjtë kryeministri hungarez Viktor Orban, i cili e udhëzoi Ministritë e Punëve Sociale dhe Mbrojtjes për të krijuar një program të ri arsimor "patriotizmi dhe mbrojtje të atdheut".

Pages

Subscribe to RSS - shkolla