shkelja

Mbrojtje anglisht e shkeljes së KQZ-së për vlefshmërinë e dekretit të Presidentit

Postuar në 11 Qershor, 2019 13:43

Qeveria e z. Rama ka ndërmend të stabilizojë situatën politike përmes Kushtetutës dhe jurisprudencës. Së fundmi po qarkullon një material në anglisht që trajton dhe analizon aktin e Presidentit të Republikës për shfuqizimin e dekretit për caktimin e datës së zgjedhjeve , që thuhet se u është dërguar ambasadave të ndryshme.

Nëse lexon materialin që është një renditje dhe asryetim i vendimit të fundit të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve aty vëren lehtësisht nivelin e juristëve të PS-së, apo atyre që mbrojnë qëndrimin e saj përmes një kontradikte flarante.

Butrint, dyshime se kompania ka tejkaluar sipërfaqen e ndërtimit me 105 m2

Postuar në 15 Tetor, 2017 09:56

Kompania “Hako” ka shkelur kushtet e kontratës, apo asaj që ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro e quajti kontratë, duke tejkaluar sipërfaqen e lejuar të ndërtimit në Butrint. Akuza ngrihet nga Report Tv, që informon se ka patur një komunikim zyrtar me Ministrinë e Kulturës për këtë qëllim. 

Të jetë e mundur? "TvKlan" publikon dokumente ku evidentohet shkelja e ligjit nga Vlahutin

Postuar në 01 Gusht, 2016 16:57

Ambasadorja e Bashkimit Europian në Tiranë, Romana Vlahutin, është proceduar në vendin e saj, Kroaci, për mosdeklarim të të dhënave të sakta mbi pasurinë, duke shkelur ligjin për parandalimin e konfliktit e interesit, një instrument i rëndësishëm për parandalimin e korrupsionit. Komisioni për Përcaktimin e Konfliktit të Interesit hapi një procedurë kundër saj, pasi Vlahutin nuk

Arrestimi i Spiro Kserës merr vërejtjen e parë politike: “I paditur prej një viti. U arrestua pa u marrë në pyetje”

Postuar në 31 Janar, 2016 14:16

Dje, pra një ditë pasi ish-ministri i Punës dhe Çështjeve Sociale, Spiro Ksera, u arrestua, Partia Demokratike doli me një deklaratë ku shprehte neutralitetin dhe kërkonte “hetim të paanshëm”. “Partia Demokratike mbështet dhe inkurajon çdo hetim dhe akt të drejtësisë në luftën kundër korrupsionit. Partia Demokratike nuk bëhet pengesë e asnjë hetimi ndaj zyrtarëve apo ish-zyrtarëve të saj në asnjë rast dhe e vlerëson luftën ndaj korrupsionit si jetike për vendin. Në lidhje me ndalimin e z.

A duhet paguar më për këtë shtet? Një moment kriminal i ligjit të pensioneve

Postuar në 25 Tetor, 2015 13:26

Shumë propagandë u bë për ligjin e ri të pensioneve. U tha se do të marrin të gjithë në funksion të kontributit, ndonëse për çdo vit që kalon shtohet me një muaj kriteri i vjetërsisë. Por kjo e pensioneve ka probleme shumë serioze, të tilla që e vënë qytetarin në raporte poshtëruese me shtetin.

Subscribe to RSS - shkelja