shkaterrimi

Sëmundja e pashërueshme e Brukselizimit

Postuar në 26 Prill, 2019 15:13

 

Asgjë spektaktolare, mud të mendojë dikush. Çdo ditë fotografi të shumta bëhen virale në rrjet, por ditën tjetër ato harrohen. Kjo megjithatë vazhdon të mbetet në mendjen time, pasi tregon historinë e më shumë sesa thjesht një shtëpie. Është emblematike për “mallkimin e Brukselit”, sëmundjen kronike nga e cila kryeqyteti ynë i mrekullueshëm nuk duket se do të shërohet: shkatërrimi i vetëimponuar i trashëgimisë së tij arkitekturore.

Filozofia e mohimit

Apel qeverisë: Mbroni kalanë e Gjirokastrës

Postuar në 15 Shkurt, 2018 11:10

Edhe pas shumë ditësh denoncimi në media e rrjete sociale për rrezikun e shembjes së Kalasë së Gjirokastrës, nuk është marrë asnjë masë e nuk është bërë asnjë ndërhyrje. Kalaja e qytetit të Gjirokastrës ka pësuar çarje në pjesë të mëdha të murit të saj, duke rrezikuar seriozisht shembjen. Ka një rrëshqitje të një pjese shkëmbi në zonën poshtë Kullës së Sahatit, e cila vë në rrezik tërë Kalanë, monument kulture i kategorisë së parë.

Ushtria e ISIS u mund, por metastazat e frikës ekzistojnë

Postuar në 27 Dhjetor, 2017 20:01

2017 ishte viti i fitores mbi Shtetin Islamik, i cili ka humbur pothuajse të gjithë territoret e "kalifatit" në Siri dhe Irak, megjithatë, ekspertët thonë se organizata mbetet ende një kërcënim. Në orët e para të vitit 2017 një i ri Uzbek, i cili u deklarua si "ushtar i kalifatit", hapi zjarr me një kallashnikov në një klub nate në Stamboll, duke vrarë 39 persona.

2009-2016, plazhi i Semanit humbi 14.2 ha. 700 mijë m3 inerte/vit merren vetëm në Shkumbin

Postuar në 09 Tetor, 2017 16:09

"Klan Plus" raporton sot për prag zhdukjen e plazhit të Semanit si pasojë e erozionit nga deti. Në 3 dekada, objekte që kanë qenë 200 m larg vijës së ujit, tani gjenden në ujë. Të prekur kryesisht nga ky përparim i detit janë kryesisht zonat ranore të Adriatikut dhe për këtë përgjegjësi ka edhe njeriu.

Skandali i unazës së Rrëshenit

Postuar në 18 Gusht, 2017 16:08

Lumi Zmeja doli nga shtrati dimrin e kaluar dhe unaza e qytetit të Rrëshenit u shtkatërrua. Çështja është kërkuar që të shqyrtohet në mbledhjen e Këshillit Bashkiak me këmbënguljen e këshilltarëve të opozitës. Më në fund është arritur që të futet në rendin e ditës. Rreth kësaj situate Televizoni Publik Shqiptar raporton se:

Një shembull i përbashkët banditizmi italo-shqiptar në prill 1939

Postuar në 13 Prill, 2017 13:56

Drejtoria e Përgjithshme e Arkivave publikon në faqen e vet në Facebook foto të dokumenteve për hetimin e shkatërrimit të Muzeut Arkeologjik të Vlorës në prill 1939:

Shkatërrimi dhe bastisja e Muzeut Arkeologjik të Vlorës, 7 prill 1939.

Shkatërrimi i Palmiras(video)

Postuar në 13 Shkurt, 2017 09:20

Video është publikuar nga Ministria ruse e Mbrojtjes dhe paraqet shkatërrimin nga ISIS të sitit të famshëm arkeologjik në Siri.

Një libër për fundin e Jugosllavisë. Ish – presidenti Joviç: Serbët humbën gjithçka që krijuan në shekullin e 20 -të

Postuar në 14 Shtator, 2016 12:51

Media serbe “B92” i ka kushtuar sot një hapësirë një libri të ri që flet për historinë e afërt politike të serbëve në shtetin e përbashkët me sllavët e tjerë të jugut dhe popuj të tjerë. Libri ka për autor Borislav Joviç, ish-president i Jugosllavisë dhe titulli i tij jep mesazhin e qartë: “Si serbët humbën një shekull – fati tragjik i serbëve në shtetin e përbashkët”.

Siria, shkatërrim i gjithanshëm

Postuar në 01 Qershor, 2016 17:11

Pesë vjet luftë, 4.8 milionë njerëz të zhvendosur nga Homs, Halepi, periferitë e Damaskut etj.. Kjo është vetëm një aspekt i luftës siriane që duket se nuk ka fund. Një set fotografish që japin një fragment nga ajo që ka ndodhu e po ndodh në Siri:

http://www.theatlantic.com/photo/2016/05/in-syria-more-than-five-years-o...

Halepi po vdes. Ai e meriton paqen e menjëhershme

Postuar në 01 Maj, 2016 17:18

Disa herë, që nga viti 2014, kemi bërë apel për fatin e Halepit: për ta shpëtuar qytetin, për të krijuar përqark tij një zonë armëpushimi dhe për të ndihmuar popullsinë.

Apeli që kemi bërë, pavarësisht mbështetjes së shumë burrave dhe grave vullnetmirë, kanë rënë në vesh të shurdhët, si te luftëtarët në terren, ashtu edhe te komuniteti ndërkombëtar. Do të mund të krijohej një “qytet i hapur”, duke ruajtur një mjedis unik nga pikëvështrimi historik dhe njerëzor.

Pages

Subscribe to RSS - shkaterrimi