Shendetesia

Ambasadori turk: Gulenistët i keni në arsim dhe shëndetësi. "Shkollat turke" financojnë terrorizmin

Postuar në 15 Korrik, 2019 13:36

Ambasadori i Turqisë në Shqipëri, Murat Ahmet Yörük ka publikuar sot në gazetën “Panorama” një opinion që celebron sipas tij fitoren e demokracisë turke mbi grushtin e shtetit të organizuar nga Fetullah Gulen.

Ligji i ri, qeveria akseson të dhënat e klinikave shëndetësore private pa pyetur individin

Postuar në 01 Qershor, 2019 23:37

Në Fletoren Zyrtare është botuar së fundmi përmbajtja e ligjit “Për disa ndryshime dhe shtesa në ligjin nr. 10 107, dt. 30.03.2009, “Për Kujdesin Shëndetësor në Republikën e Shqipërisë”.

Në disa ndër nenet e këtij ligji përcaktohen krijimi i këshillit të pacientëve, auditimi klinik, por edhe krijimi I Sistemit të Informacionit Shëndetësor. 

Shqipëria, me shërbimin shëndetësor më të dobët në Europë

Postuar në 26 Shkurt, 2019 15:37

Indeksi i Shëndetit Konsumator 2018, i matur nga instituti suedez Health Consumer Powerhouse, ka treguar se Shqipëria renditet e fundit nga 35 shtete evropiane për cilësinë e shërbimit shëndetësor, ndërsa listën e kryeson Zvicra për një kujdes shëndetësor pothuajse të përkryer. Pavarësisht promovimit të rritjes së cilësisë së shëndetit, në fakt duket se peshorja anon në anën e kundërt. Vendi ynë, krahasuar me një vit më parë, ka rënë tre vende duke u renditur i fundit, ndërkohë që në indeksin e vitit të mëparshëm, Shqipëria linte pas Rumaninë, Malin i zi dhe Bullgarinë.

Autokritika e gozhdës dhe gjilpërës (Video)

Postuar në 10 Janar, 2018 18:49

Edi Rama zhvilloi një takim me infermierë për të prezantuar Portalin për Infermierë, një mekanizëm që sipas tij do t’i japë fund emërimeve nepotike apo klienteliste në sektorin e shëndetësisë. Këtu ai gjeti rastin të shfajësohet për filozofinë me të cilën qeverisi mandatin e parë ku sipas tij pati shumë raste ku në vend të infermierëve me përvojë që i thoshin gjilpërës gjilpërë u rekrutuan të afërm deputetësh që i thoshin gjilpërës gozhdë.

Një fshesë në polici nuk mund të kalojë me dorëheqje

Postuar në 31 Korrik, 2017 22:24

Në fillim drejtorët e hipotekave, sot drejtorët e spitaleve rajonave. Kryeministri Edi Rama ka kërkuar nga drejtuesit në fjalë marrjen e përgjegjësive administrative për dështimet dhe gjendjen skandaloze e cila në fakt është përgjegjësi qeverisëse. Megjithatë lëvizjet në fjalë kanë patur suksesin e vet në raport me qytetarët: edhe sikur të lexosh komente online vëren kënaqësinë dhe entuziazmin për këto shkarkime, që na japin të kuptojmë se deri ku ka mbërritur situata.

Propozimi/Fond Investimesh për investimin e 500 mln eurove/vit në shëndetësi dhe arsim

Postuar në 21 Qershor, 2017 11:51

Ben Blushi ka deklaruar sot gjatë një video-bisedimi në makinë se partia e tij synon të krijojë një Fond Sovran Investimesh përme stë cilit do të mundësohet investimi prej 500 milionë eurosh në vit për shëndetësinë dhe arsimi. Blushi tha se mënyra për të gjetur këto para është thithja e parave të njerëzve me interes, nën garancinë e shtetit dhe me investime të qarta në këto fusha. Një ide që mund të merret në konsideratë.

Për shëndetësinë është bërë shumë, por kjo nuk e mbulon dot problemet me kontratën e check up!

Postuar në 16 Maj, 2017 14:40

Dje u bë me dije një manovër administrative e qeverisë shqiptare e cila kushtëzon marrjen e ndihmës ekonomike me kryerjen e kontrollit bazë mjekësor. FIllimisht harku i moshës të cilës I ofrohet ky shërbim ishte 40-65 vjeç, më vonë u bë 35-70 vjeç, dhe së fundmi shtohet edhe ky kriter. Dyshimi është që qeveria po përpiqet të mbulojë konçesionin e check up i cili paguhet për rreth 400 mijë persona, pavarësisht sesa është numri i personave që e kryejnë atë.

Pamflet i ish-ministrit Beqaj për veten

Postuar në 24 Mars, 2017 17:09

Në mungesë të një takimi lamtumire me shqiptarët dhe kolegët e qeverisë, ish-ministri i Shëndetësisë, Ilir Beqa bëri vetë një bilanc në facebook për arritjet që shënoi si ministër në fushën e shëndetësisë. Renditje shifrash që përmblidhen në një fjali dëftore të rendit heroik. “Ia dolëm që të realizojmë diçka që ishte thjesht, e paimagjinueshme, vetëm tre vjet e gjysëm më parë”-shkruan Beqaj. Po vërtet beson Beqaj se shqiptarët nuk imagjinonin 3 vjet më parë spitalet që kanë sot dhe se fatura e ilaçeve është më e lirë para se ai të vinte ministër?

Taksë ‘private’ shtesë për ilaçet, SICPA kërkon 3 milionë euro në vit

Postuar në 18 Tetor, 2016 14:52

Qeveria shqiptare ka ndër mend të marrë përsipër një detyrim tjetër kontraktual me vlerë prej minimalisht 3 milionë euro dhe ka premtuar t’ia japë këto para kompanisë SICPA, e cila sakaq ka arkëtuar gati 26 milionë euro nga shitja e pullave të akcizës së cigareve e alkoolit, pavarësisht se rritja e premtuar e të ardhurave në buxhetin e shtetit gjatë kohës së zbatimit të këtij koncesioni ka rezultuar zhgënjyese.

Për një thellim të reformës në edukimin mjekësor

Postuar në 05 Shtator, 2016 14:32

Fakulteti i Mjekësisë është pa dyshim një nga qendrat mësimore shkencore më të rëndësishme në kryeqytetin tonë. Në atë shkollë kanë kaluar me qindra studentë, që u bënë mjekë të ardhshëm dhe që u dolën për zot problematikave të shumta të shëndetësisë për diagnostikimin dhe mjekimin e sëmundjeve për dekada me radhë.

Pages

Subscribe to RSS - Shendetesia