sgs

Gjobë koncesionarit SGS për shërbim jo të mirë. Autoriteti i Konkurencës kërkon liberalizimin e tregut

Postuar në 10 Nëntor, 2018 16:25

Pas vendimit për ndalimin e importit të makinave të prodhuara para vitit 2009, vjen goditja e radhës në tregun në fjalë. Në datën 8 nëntor 2018, Autoriteti i Konkurencës ka publikuar një vendim për sanksionet ndaj koncesionarit të kontrollit teknik të automejetev, SGS, për shkelje të konkurencës dhe shërbim të keq.

Në vendimin e vet, Autoriteti vendos gjobë në masën 5.69% të xhiros vjetore dhe rekomandon ndër të tjera:

SGS dhe qeveria: 80% e makinave duhet të hiqen nga qarkullimi, janë me normë të lartë ndotje

Postuar në 12 Korrik, 2016 11:12

Me futjen në fuqi të normave të reja të ndotjes, 80 për qind e automjeteve ekzistuese në Shqipëri nuk e kalojnë testin e kolaudimit. Këtë deklaratë e bëri dje në mbledhjen e Komisionit të Jashtëm, shefja e sektorit në Ministrinë e Mjedisit, Laureta Dibra.

Ministria e Transporteve mohon rritjen e tarifave për kolaudimin: Kërkesa e konçesionarit u gjykua e parakohshme

Postuar në 10 Qershor, 2016 16:49

Një ditë më parë në media qarkulloi lajmi se konçesionari i kolaudimit të automjeteve, SGS, do të rriste tarifat nga muaji shtator. Lidhur me këtë reagoi edhe Autoriteti i Konkurencës që kërkonte analizë kostosh mbi këtë kërkesë. Pra informacioni ka qarkulluar në rrugë zyrtare(http://www.mapo.al/2016/06/kontrolli-teknik-sgs-pritet-te-rrise-tarifat-ne-shtator-konkurrenca-te-jape-llogari-per-arsyet/1).

Subscribe to RSS - sgs