seksi

“Seksi me Stalinin” në 3D indinjon komunistët në Rusi

Postuar në 06 Qershor, 2019 12:58

Komunistët rusë janë të indinjuar pas prezantimit të një videoloje të re në 3D, që ka për personazh kryesor pikërisht Stalinin. “Seks me Stalinin” është loja me protagonist ish-liderin e Bashkimit Sovjetik. Loja është krijuar nga “Steam”, një distributor global në fushën e videolojërave, dhe pritet të jetë në treg më 10 tetor të këtij viti.   

"Babai", truk i pornografisë apo i fantazive tabu

Postuar në 31 Maj, 2018 19:04

Baba. Është një fjalë aq e mrekullueshme që me shumë gjasë ju çon në një kohë kur ishit një vajzë e ëmbël dhe e pafajshme nën kujdesin dhe tutelën e babait tuaj, të fortë dhe mbrojtës. Megjithatë, koncepti i "babait" tani ka marrë konotacione të seksualizuara.

Një raport i Porn Hub për faqet pornografike X-Hamster's 2018 dhe Porn Hub zbuloi se opsionet "dad" dhe "stepdad and daughter" ishin nga kërkimet më të popullarizuara në internet nga gratë në Amerikë.

Seksi në Europën mesjetare*

Postuar në 29 Janar, 2018 22:53

Në imagjinatën popullore historia e seksit është e thjeshtë. Për shekuj me radhë, njerëzit në Perëndimin Kristian jetonin në një gjendje represioni seksual, të shtrënguar nga një frikë përmbytëse nga mëkati, kombinuar me një mungesë të plotë njohjeje për trupin e vet.

Frojdi, i fiksuar pas seksit dhe i varur nga kokaina

Postuar në 04 Nëntor, 2017 11:54

Zberthimin e plotë të "babait" të psikoanalizës së Sigmund Frojd ka tentuar studiuesi amerikan, Frederick Krous në librin e tij, "Frojd: Krijimi i një iluzioni".

Krous, në librin e tij me 746 faqe e portretizon me detaje Frojdin si një "tregtar emocionesh".  Frojdi  ka pranuar se shumica e klientëve të tij kanë qenë në trajtim dhe se ai i shikonte ata si mostra laboratorike.

Seks dhe vdekje te Homeri

Postuar në 22 Shkurt, 2017 03:30

Luftërat trojane përfunduan me humbjen e Trojës dhe rënien e saj në duar të grekëve, shumë prej të cilëve u kthyen në shtëpi. Por i madhi Odise nuk ishte mes tyre. Ai mbeti i izoluar në ishullin e largët të Ogygias, duke shijuar – apo u bezdisur – dhuratat ndjellëse të nimfës së bukur Kalipso. “Odiseja” e Homerit, është siç e dimë të gjithë, historia e udhëtimit të gjatë të Odisesë për të shpëtuar nga Kalipsoja, drejt shtëpisë së tij në Itakë, aty ky gruaja e tij Penelopa pret, e rrethuar në mungesë të tij nga 117 princa të rinj në moshë sa për të qenë djemtë e saj.

Një histori e seksit në Diktaturë që i ka lënë vendin “Diktaturës së seksit”

Postuar në 30 Tetor, 2016 13:45

Shumëkush ka dëgjuar histori nga studentët e dikurshëm shqiptarë në Bashkimin Sovjetik, për femrat ruse, marrëdhëniet me to, liberalizmin e tyre në krahasim me Shqipërinë etj.. Kjo përvojë, çoroditëse më shumë sesa emancipuese, ka gjetur shprehjen e vet edhe në ndonjë poezi të Kadaresë, përveç asaj që njihet si drama e çifteve ruso – shqiptare. Mirëpo përtej paketimit fin të dashurisë, si term hermetik që kopsit me etikën e duhur një marrëdhënie shumë më tokësore, qëndron seksi.

Diçka për seksin në letërsinë shqipe

Postuar në 29 Maj, 2016 13:37

Philip Roth, një prej shkrimtarëve më të mëdhenj të gjallë, botërorë, është një prej shkrimtarëve të mi të preferuar. Tërë krijimtaria e tij është një marrëdhënie dashuri – urrejtje (më shumë urrejtje) me mentalitetin e jevrejëve në Amerikë, mentalitet konservativ, i mbyllur hermetikisht brenda vuajtjes kolektive në histori.

Koha e aktit të parë seksual mund të jetë e kushtëzuar edhe nga faktorët genetikë

Postuar në 18 Prill, 2016 18:56

Populli e ka thënë me kohë kur e përcjell konsideratën referuar rracës, apo sojit. Por nga ky pohim empirik dhe abuziv, shkenca vjen në ndihmë si komplementare. Kështu një studim i universitetit të Kembrixhit, aplikuar mbi 380 mijë njerëz, ka zbuluar se genet ndikojnë në mënyrë substanciale për moshën e aktit të parë seksual te njeriu.

Jeta ime me "satanikun" Selman Rruzhdi (Foto)

Postuar në 07 Mars, 2016 12:44

Bashkëjetesën me shkrimtarin e vargjeve satanike, Selman Rruzhdi, Padma Lakshmi e ka përmbledhur në një libër autobiografik me titull, "Love, Loss, and What We Ate». U njohën në vitin 1999, ajo një vajzë beqare, ai në martesën e tretë, por kjo nuk u bë pengesë që ata të shkonin në shtrat që në takimin e parë. I tërhequr nga bukuria e modeles indiane, Selman Rruzhdi nis procedurat e divorcit dhe bëri zyrtare lidhjen me Padman. Ajo thotë se shkrimtari i vargjeve satanike ishte i etur për seks dhe kërkonte çdo natë joshjen me të. Kaluan netë të nxehta dhe afrodisiake, plot energji dhe patos.

Qytetërimi “Moche” në Peru: Seksi, kontakti mes botëve

Postuar në 12 Shkurt, 2016 18:46

Në Peru, mes viteve 100 p.e.s deri në vitet 740 e.s u zhvillua një prej qytetërimeve më antike të botës. Për shkak se nuk ka të dhëna dokumentare, arkeologët i kanë quajtur Moche, ose Mochica, nga emri i lumit që kalon në rajonin e tyre. Një qytetërim që i parapriu aztekëve dhe inkasve, bujq të aftë, marinarë dhe luftëtarë, Moche janë të famshëm sidomos për rëndësinë që zinte seksi në religjionin e tyre. Sipas besimit të tyre, të vdekurit dhe perënditë e kalonin kohën duke bërë dashuri, jo për kënaqësi, më shumë sesa për të ruajtur ekuilbrin e jetës.

Pages

Subscribe to RSS - seksi