sanksioni

Burg për shitblerjen e votës?! Pse nuk hiqet e drejta e votimit për “krimin elektoral”

Postuar në 22 Maj, 2017 13:06

Tallavaja parlamentare që hapi pazari dypalësh – apo më saktë Dykokësh – nuk po e sos dot komedinë e përhershme. Sot bëhet e ditur se në kuadër të këtij pakti, është rënë dakord që të sanksionohet në ligjin zgjedhor që shitblerja e votës dënohet me dy vjet burg. Kjo shoqëron kategorinë e krimit elektoral, një tjetër shaka kjo e dy partive që janë ustallizuar ndër dekada për të prishur zgjedhjet.

Drejt një Republike Penale. Fanatizmi penal ndaj korrupsionit, burg edhe për Premtime!!!

Postuar në 04 Tetor, 2016 10:06

Nëse lexon dispozitat e reja të ligjit Anti Mafia, quajtur zyrtarisht si ligji “Për parandalimin dhe goditjen e krimit të organizuar, trafikimit dhe korrupsionit dhe krimeve të tjera të rënda në nëpërmjet masave parandaluese kundër pasurisë”, mund të imagjinosh si nuk është hartuar nga nevoja për një sistem efikas dhe menaxhim optimal të parasë publike, por nga ai i një regjimi të sterilizuar nga korrupsioni me të këqinjtë që tanimë ndodhen në burg.

Lufta kundër evazionit dhe informalitetit merr vetëm një kuptim: Burg

Postuar në 10 Shtator, 2015 15:57

Tashmë aksioni kundër evazionit dhe informalitetit po njeh vetëm një drejtim: masa të reja penale, ose ndryshe represion. Qeveria ka menduar që edhe për këto dy çështje të adresojë ndryshime në Kodin Pena, duke propozuar burg për ata që fshehin detyrimet tatimore apo mbajnë punonjës të paregjistruar. Situata është me zarar në komedinë që po ofron ky lloj shteti. “Ndryshimet më të forta janë ato në nenin 180 të kodit aktual, i cili flet për fshehjen e detyrimeve tatimore...Me draftin e ri hiqet mundësia e gjobës dhe kjo shkelje do të dënohet automatikisht vetëm me burg, deri në dy vite.

Subscribe to RSS - sanksioni