sadin

Inteligjenca artificiale, fytyra e Antihumanizmit

Postuar në 29 Korrik, 2019 18:14

 

Në një intervistë për “Avvenire”, filozofi Éric Sadin flet për inteligjencën artificiale dhe rrezikun që vjen prej saj. Antihumanizmi, e quan Sadin atë, për shkak të përmbysjes pardigmatike që sjell në atë që ai e quan “pushteti ynë për të vepruar”. Intervista është marrë me rastin e prezantimit të librit të tij me titullin domethënës: “Kritika e arsyes artificiale”.

Pse inteligjenca artificiale prezanton “një regjim të ri të së vërtetës”?

Subscribe to RSS - sadin