Sabit Brokaj

Ndahet nga jeta mjeku dhe politikani Sabit Brokaj

Postuar në 13 Shtator, 2020 10:19

Ka ndërruar jetë në moshën 78-vjeçare si pasojë e një ataku kardiak mjeku dhe politikani Sabit Brokaj.  

Brokaj ka lindur më 7 janar 1942, në Vlorë, gjatë pushtimit italian.

Ai është diplomuar në Fakultetin Mjekësor të Universitetit të Tiranës në vitin 1969 dhe ka shërbyer si shef mjekësor i një brigade në Shijak nga viti 1969 deri në 1972.

Ndërsa nga në vitet 1972-1984, Brokaj punoi si kardiolog në Spitalin Ushtarak në Tiranë.

Pas rënies së diktaturës, Brokaj u fut në politikë, duke u rreshtuar me Partinë Socialiste.

Ta thellosh krizën duke refuzuar ta shpjegosh atë

Postuar në 27 Shkurt, 2019 01:17

Kriza aktuale politike ka risitë e veta në një fakt që bie në sy qartë: socialistët nuk janë më në gjendje të flasin hapur për shkaqet e saj. Kur themi socialistët me këtë nuk nënkuptohen ministrat e kabinetit, por ata njerëz që kanë një karrierë përfaqësimi dhe që nuk janë aktualisht në detyra funksionale. Dhe të mos jesh në gjendje të flasësh për krizën do të thotë që të mos arrish dot ta shpjegosh atë siç duhet dhe mandej ta përcjellësh këtë shpjegim te njerëzit që sidoqoftë kanë nevojë të kuptojnë diçka më shumësesa demagogjia e zakonshme.

Zhgënjimi i Sabit Brokajt nga “komunisti” Sali Berisha dhe projekti që pushteti t’u mbetej bijve besnikë të Partisë

Postuar në 04 Dhjetor, 2015 10:41

Ish-deputeti socialist dhe anëtar i Këshillit të të Urtëve në Partinë Socialiste Sabit Brokaj zbardh një mekanizëm që u zbatua  për krijimin e elitës së re të Partisë së Punës dhe që çoi Shqipërinë në një transformim të komuanduar me besimin se komunistët duhet të udhëhiqnin edhe ndryshimet demokratike sepse ishin njerëz të mirë dhe e donin vendin. Ai e përcjell këtë si një bindje të tijën ndonëse nuk mohon se është një kriter të cilin e ka ndjekur për  anëtarësimet e reja në Partinë e Punës.

Subscribe to RSS - Sabit Brokaj