rrjedhja

Uragani Laura detyroi lumenjtë të rrjedhin në të kundërt

Postuar në 05 Shtator, 2020 15:32

Uragani i kategorisë 4, Laura, ka qenë aq i fortë saqë raportohet se ai ka imponuar rrjedhjen në krah të kundër të lumit Neches në Texas të SHBA. Fluksi i lumit është 425 m3 në sekondë që është ekuivalente me mbushjen e një fushe olimpike për gjashtë sekonda.

Zbulohet rrjedhja e parë detare e metanit në Antarktidë

Postuar në 22 Korrik, 2020 13:44

Shkencëtarët kanë zbuluar në tabanin detar të Antarktidës rrjedhjen e parë aktive të metanit. Rrethë këtij “burimi” janë identifikuar edhe mikrobet e para që konsumojnë gazrat serë përpara se të arrijnë atmosferën. Prej kohësh shkencëtarët kanë rindërtuar një model që e lidh ngrihjen klimetarike me nisjen e rrjedhjes së metanit në tabanin detar, ku mendohet se janë depozituar sasi të mëdha gazi. por kësaj radhe duket se shkak nuk është rritja e temperaturave pasi në detin Ross ku u bë zbulimi temperaturat janë ende në normën e zakonshme.

700 faqe material të shërbimit sekret iranian rrjedhin në media. Irani bleu rrjetin e CIA-s Irak

Postuar në 18 Nëntor, 2019 13:35

Gazeta investigative “The Intercept” ka publikuar së bashku me “The New York Times” një material të gjerë mbi aktivitetet e spiunazhit të Iranit në Irak, falë një dërgese anonime prej 700 faqesh që përmbajnë informacione sekrete dhe operative nga shërbimi sekret iranian. Në 700 faqet për të cilat “The Intercept” thotë se ka verifikuar autenticitetin e tyre ka informacione bruto, por edhe analiza dhe vlerësime të oficerëve iranianë të spiunazhit, të dhëna për pagesat e tj.

Subscribe to RSS - rrjedhja