rritje

Superpaga për organet e reja të drejtësisë, rritje me 28%

Postuar në 20 Nëntor, 2019 21:30

Organet e reja të drejtësisë bashkë me ato që janë tashmë funksionale do ti kushtojnë shtrenjtë buxhetit të shtetit për vitin e ardhshëm. Ministrja e Drejtësisë Etilda Gjonaj ka paraqitur në Kuvend draft-buxhetin e institucionit të saj për vitin e ardhshëm, ku u vu re një rritje prej 11% e fondeve për organet e reja, për një total prej 5.7 miliardë lekësh apo rreth 57 milionë dollarë.

Për SPAK, i cili do të ketë në total rreth 115 punonjës, janë parashikuar të shpenzohen afërsisht 3.5 milionë dollarë, ndërkohë që kosto të konsiderueshme do të kenë edhe Poli i Drejtësisë.

Pritet të rriten qiratë e shtëpive, tatimet kërkojnë 15%-in

Postuar në 13 Qershor, 2018 12:34

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve kërkon nga pronarët që japin shtëpi me qira duhet të regjistrohen paraprakisht në drejtoritë rajonale përkatëse dhe të paguajnë tatimin 15% jo më vonë se data 20 e muajit të ardhshëm. Një taksë që ekziston me ligj që prej vitit 1998, por që është neglizhuar ose nuk është mbledhur siç duhet.

Taksat që FMN rekomandon të rriten

Postuar në 23 Maj, 2018 10:13

Raporti i monitorimit të FMN për Shqipërinë përveç rezervave për politikat e uljes së borxhit, sugjeron edhe rritje të barrë fiskale, duke specifikuar edhe taksat që mund të preken. 

Kështu FMN i rekomandon qeverisë të ndryshojë që nga taksa e regjistrimit të makinave, tatimfitimit të biznesit të vogël dhe deri në uljen e pragut për mostatimin e pagave. 

Bumi në ndërtim, Ahmetaj nxjerr "lepurin" e radhës: Janë rritur huatë

Postuar në 02 Mars, 2018 13:06

Ministri i Ekonomisë dhe Financave Ahmetaj e justifikon rritjes së sektorit të ndërtimit me huatë e dhëna për ndërtim, duke hedhur poshtë dyshimet se "lepuri fle" diku tjetër dhe se volumi i lejeve të ndërtimit mund të ketë lidhje me pastrimin e parave nga trafiku i kanabisit në këtë sektor. Në një konferencë me gazetarët ai tha se huaja për pasuritë e paluajtshme është rritur me 6 %.

Shkencëtarët japin alarmin për rritjen e sasisë së metanit në atmosferë

Postuar në 12 Dhjetor, 2016 10:55

Përqendrimi metanit në atmosferën e Tokës ka shënuar rritjen më të shpejtë të dy dekadave të fundit. Metani është një nga gazrat më të rrezikshëm të efektit serë që kërcënon të prishë ndryshimin e klimës dhe t’i bëjnë të kota përpjekjet për frenimin e rritjes së temperaturës në dy gradë Celsius.

Pse Europa po flirton me të djathtën ekstreme, Franca dhe Austria në panik nga globalizmi

Postuar në 30 Nëntor, 2016 11:17

Në Europë po vihet re një shqetësim në rritje i partive tradicionale për rritjen e populizmit të djathtë, i përforcuar edhe më shumë nga Brexit dhe fitorja e Donald Trump në zgjedhjet presidenciale në SHBA. Franca dhe Austria janë dy vendet me tendencën më të fortë të populizmit në rritje të së djathtës ekstreme në Europë. Një hulumtim i Institutit gjerman Bertelsmann për nëntë vende të BE-së ka gjetur disa arsye që ushqejnë këtë këtëtë fenomen shumëdimensional.

Taksat dhe tarifat e bashkive do të rriten sërish me 2017

Postuar në 07 Nëntor, 2016 11:06

Qeveria ka sinjalizuar një rritje të mëtejshme të tarifave dhe taksave të pushtetit vendor. Gjatë hartimit të projektbuxhetit 2017, Ministria e Financave ka parashikuar që të ardhurat nga taksat dhe tarifat vendore për vitin 2017, parashikohen të jenë rreth 6.2 për qind më të larta se ato të vitit 2016, ose 900 milionë lekë më shumë se një vit më parë.

Taksat në Tiranë janë rritur, për bizneset, por edhe për familjet

Postuar në 01 Mars, 2016 22:15

Nga 1 janari, çdo biznes dhe familje në kryeqytet do të paguajnë një taksë për arsimin. Për biznesin, taksa do të jetë e përshkallëzuar, nga 4.000 lekë në vit për ndërmarrjet e vogla, deri në 37 mijë lekë për biznesin e madh dhe atë VIP. Ndërsa familjet do të paguajne 1.800 lekë në vit. Vendimi i Këshillit Bashkiak ka ndryshuar edhe taksën e ndërtesave.

57 milionë euro rritja e borxheve të vonuara në banka

Postuar në 13 Janar, 2016 10:59

Në muajt tetor-nëntor të 2015-s është konstatuar një rritje e fortë me 57 milionë euro e huasë nga 30 deri në 90 ditë vonesë, duke reflektuar faktin se dhe individë, apo dhe biznese, që deri tani kishin pasur të ardhura të mjaftueshme për të shlyer kreditë, tashmë po fillojnë të ndihen në vështirësi…
Ndërsa kreditë me probleme në total shënuan rënie në nëntor, duke zbritur nën 20% për herë të parë që nga fundi i 2011-s, një tjetër tregues po kthehet në shqetësues.

Parashikimi: Deri në vitin 2050 ateizmi do të pësojë rënie, ndërsa Islami rritje

Postuar në 26 Dhjetor, 2015 12:05

Sipas një raporti të lëshuar nga ‘Pew Research Center’, deri në fund të shekullit, për herë të parë në histori, myslimanët mund të tejkalojnë të krishterët.

Pages

Subscribe to RSS - rritje