rreziku

“Shoqëria civile nuk përfaqëson asgjë. Mbetjet radioaktive, muhabet kot”

Postuar në 05 Tetor, 2016 12:02

Fatos Klosi, kreu i Agjencisë Kombëtare të Energjisë Bërthamore i është kthyer sot rolit të vet prej propagandisti “vullnetar” të cilin e luan me virtuzozitet që nga ikja prej detyrës së shefit të Shërbimit Sekret. Ai i ka dhënë një intervistë gazetës “shqiptarja.com” ku në cilësinë e fizikanit dhe të drejtorit të Agjencisë, jep garanci se “ky muhabeti i plehrave është kot”.

Nostalgjia e rrezikshme e Europës

Postuar në 30 Prill, 2016 11:31

Bashkimi Europian ka një rast të rrezikshëm nostalgjie. Jo vetëm që po kërkon “kohët e bukura të dikurshme” – përpara se BE të “shkelte” sovranitetin e shteteve – duke nxitur kështu ngjitjen e partive politike nacionaliste; udhëheqësit europianë vazhdojnë të përpiqen që të zbatojnë zgjidhjet e të djeshmes, për problemet e të sotmes.

2.2 miliardë njerëz në botë të kërcënuar nga virusi "Zika"

Postuar në 21 Prill, 2016 10:31

Në total, 2,2 miliardë njerëz në botë jetojnë në zona që cilësohen si të rrezikuara nga virusi Zika. Dyshohet se ky virus ka shkaktuar lindjen e mijëra foshnjeve me tru të zhvilluar më pak se norma. Shkëncëtarët thonë se prania e mushkonjave është vetëm një faktor që ndihmon përhapjen e virusit, pasi duhen edhe kushte të tjera. Mbi të gjitha duhen temperatura të larta që Zika të shumohet brenda mushkonjës dhe popullsi të mëdha në afërsi që virusi të transmetohet.

Lista e 43 vendeve më të ekspozuara nga terrorizmi, Shqipëria në nivelin 2 të rrezikut

Postuar në 23 Mars, 2016 10:12

Shqipëria është në listën e vendeve me rrezikshmëri të ulët nga sulmet terroriste, por gjithsesi nuk duhet injoruar ekspozimi ndaj ekstremiszmit. Ministria e Jashtme Britanike ka publikuar një hartë të vendeve sipas nivelit të rrezikshmërisë për sulme të mundshme terroriste. Belgjika është një prej 40 vendeve që kanë nivelin 4 të rrezikut atë maksimal, kur renditen edhe vende si Gjermania, Franca, Rusia, Spanja apo Turqia. Një nivel më poshtë, në nivelin 3 të rrezikut janë vende fqinje me Shqipërinë, si Maqedonia, Greqia, Kosova, Italia, Bosnja apo Austria.

Greqia kërcënim i parë për shqiptarët në perceptim, Serbia në vend të dytë

Postuar në 28 Tetor, 2015 09:51

Shqiptarët shohin Greqinë si kërcënimin e tyre të pare. 31.6% e të anketuarve publikuar gjatë inagurimit te Qendres për Marrëdhëniet Shqiptaro-Serbe e mendojnë këtë, ndërsa Serbinë e shohin të dytën në listën e disa vendeve të përfshira në anketim me 27.8%.

Subscribe to RSS - rreziku