rregullat

"Tregu shqiptar, një xhungël pa rregulla"

Postuar në 12 Qershor, 2018 15:32

Kreu i “Confindustria Albania” Sergio Fontana thotë në një intervistë për Televizionin Publik Shqiptar se një ndër arsyet pse investitorët italianë mungojnë në Shqipëri, është kaosi në treg.

Facebook bën makiazhin e radhës

Postuar në 27 Prill, 2018 18:39

Ndryshimet e shpallura nga Facebook të mërkurën sipas analistëve janë më shumë  rezultat i presionit nga Rregullorja e re Europiane për mbrojtjen e të dhënave në rrjetet sociale dhe jo se papritmas Facebook vendosi të kujdeset për privatësinë e përdoruesve të saj.

Në mënyrë të veçantë, përdoruesve u kërkohet tani të zgjedhin mënyrën me të cilën Facebook mund të përdorë dhe shfrytëzojë të dhënat e tyre. Nga tani e tutje përdoruesit duhet të japin pëlqimin për përdorimin e të dhënave nga burimet e jashtme apo kompanitë e reklamave.

Skandali “Dieselgate”, rregulla të reja për testin e gazit të makinave

Postuar në 10 Shkurt, 2017 22:07

Parlamenti Evropian promovon rregulla specifike me qëllim shmangien e skandalit të tipit “Dieselgate”. Komiteti i Tregut të Brendshëm ka miratuar propozimet që do ta bëjnë shumë të vështirë mashtrimin me emetimin e gazrave të  automjeteve. Rekomandimet e Komisionit do të diskutohen në seancën e ardhshme plenare të Parlamentit Evropian.

Nga 1 janari leje drejtimi edhe me makina me kambio automatike

Postuar në 08 Gusht, 2016 15:13

Një lajm i mirë për gratë dhe të moshuarit. Kursin për të marrë leje drejtimi mund ta bëjnë me makinë me kambio automatike. Kjo do të specifikohet edhe tek patenta që ata marrin. Lehtësia do të fillojë të aplikohet që nga 1 janari 2017.

"TemaTv"

Ndryshojnë rregullat për prokurimet publike

Postuar në 15 Maj, 2016 22:00

Agjencia e Prokurimit Publik në një njoftim për shtyp të saj bën me dije se ka ndryshuar dokumentet standarde për pjesëmarrësit në tendera me fondet publike. Në një njoftim të këtij institucioni bëhet me dije se tashmë autoritetet kontraktore do të kenë mundësi që të përcaktojnë rastet kur lejohet ose jo nënkontraktimi.

“TemaTv”

Shenja jo të mira/Rregulla strikte për kreditimin e bizneseve të mëdha

Postuar në 16 Prill, 2016 21:23

Bankat e nivelit të dytë që operojnë në Shqipëri paralajmërojnë standarde të reja, më shtrënguese për kreditimin e sipërmarrjeve të mëdha. Kështu raporton “Tv Klan” që shton se “kjo masë do të nisë të zbatohet që në tremujorin e dytë të këtij viti”. “Një ditë me parë eskpertë të Bankës së Shqipërisë thanë se përqendrimin më të madh kreditë me problem e ka në dy kompanitë në vend “ARMO” dhe “KURUM”. Qëndrimi strikt i bankave në dhënien e kredisë për bizneset e mëdha në të ardhmen, njoftohet në raportin e Bankës së Shqipërisë për Aktivitetin Kreditues, në tremujorin e parë të vitit.

Subscribe to RSS - rregullat