Rodope

Lind bizoni i parë i egër pas 800 vjetësh

Postuar në 02 Nëntor, 2019 10:23

Dikur ishin zotër të pyllit - krijesa të mëdha që ndiqeshin në gjueti nga mbretër dhe fisnikë në fshatrat e Ballkanit. Sidoqoftë, bizoni evropian (i njohur gjithashtu si bonsai) kishte humbur për rreth 800 vjet - për t'u kthyer tani, falë përpjekjeve të ambientalistëve në Bullgari, me të parin bizon të vogël që ka  lindur në pyll pas më shumë se tetë shekuj.

Subscribe to RSS - Rodope