robotet

Video/Japoni, robotë për shërbimin ndaj pacientëve në hotelet e karantinës

Postuar në 03 Maj, 2020 23:48

Pushteti vendor në Tokio të Japonisë ka miratuar përdorimin e robotëve në dy hotele të caktuara për karantinën e të sëmurëve me koronavirus. Një robot do sjellë ushqimin, kurse një tjetër do ndërveprojë me pacientët. Një zgjidhje tipike japoneze mund të thuhej. 

Bill Gates: Edhe robotët të paguajnë taksa

Postuar në 21 Shkurt, 2017 10:35

Robotët dhe automatizimi janë duke u bërë gjithmonë e më shumë pjesë e jetës së njerëzve dhe kjo ka filluar të reflektohet edhe në integrimin e tyre normal në jetën e përditshme. Nga ky diskutim nuk mund të mungojë një nga pionierë e teknologjisë, bashkëthemeluesi i Microsoft Bill Gates, i cili propozon për aplikimin e taksave për robotët që zëvendësojnë njerëzit në zonat e punës.

Seks(virtual) me robotët. Mos u çudisni, nuk do të vonojë

Postuar në 30 Shtator, 2015 14:24

“The Sun” shkruan për një temë shumë të ndjeshme: sipas saj, brenda 35 vjetëve seksi me robotët, do të jetë realitet. Të paktën për britanikët.  “Shumica prej nesh do të marrin kënaqësi me disa forma të lojërave seksuale virtuale diku nga 2030, kurse në 2050ën, do të kemi lodrat sekruale që përforin realitetin virtual”, shkruan britanikja “The Sun”. Madje në vitin kritik, 2050, seksi me robotët do të jetë më popullorë se ai mes njerëzve. Me siguri për brezin e ri të asaj kohe.

Subscribe to RSS - robotet