rishikimi

Kriza po shtron mendimet për rishikimin e rendit ndërkombëtar

Postuar në 26 Prill, 2020 19:03

I gjithë  sistemi i marrëdhënieve ndërkombëtare do të rishikohet pas kalimit të pandemisë së koronavirusit. Të paktën këtë mendon Rusia teksa ndihmësi i presidentit rus, Maxim Oreshkin ka shprehur nevojën e një ndryshimi. 

Të gjitha institucionet ndërkombëtare do të rikonceptohen. Them se ne do ta kalojmë këtë situatë krize dhe i gjithë sistemi i marrëdhënieve ndërkombëtare do të rishikohet seriozisht nga ky kënd i ri

është shprehur ai. 

Rishikohet Strategjia e Mbrojtjes/Migrimi, Rusia, Turqia(!), burim potencial destabilizimi dhe konfliktesh konvencionale

Postuar në 29 Shtator, 2019 16:32

Në datën 25 shtator 2019, Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për Miratimin e Dokumentit të Rishikimit të Strategjisë së Mbrojtjes, që sipas përcaktimeve bazë

paraqet bazën e zhvillimit të kapaciteteve të ardhshme dhe madhësinë e Forcave të Armatosura, si dhe përparësitë për transformimin e mëtejshëm të tyre për arritjen e synimeve dhe objektivave të përcaktuar në dokumentet strategjike

Vetting edhe për dëshmorët

Postuar në 13 Dhjetor, 2018 13:21

Komisioni i Sigurisë shqyrtoi dje në parim projektligjin për Statusin e Dëshmorit të Atdheut, gjatë një mbledhjeje kur u kërkua që në ligj të përcaktohet një mekanizëm për rishqyrtimin e titujve të këtij statusi, dhënë gjatë këtyre viteve. Kjo është një kërkesë e Organizatës Kombëtare të Dëshmorëve sipas së cilës duhet vepruar kundër titujve të dhënë me dokumente false.

Tarifa e rishikuar e Rrugës së Kombit në kurriz të buxhetit

Postuar në 06 Qershor, 2018 18:24

Qeveria ka nisur sërish fushatën e informimit për tarifën e rishikuar të Rrugës së Kombit. Dy ministrat Arben Ahmetaj dhe Damian Gjiknuri  zhvilluannjë takim me biznese të Kosovës ku premtuan se do të ketë një taksë të reduktuar për përdoruesit e shpeshtë të rrugës së Kombit dhe se kompesimin e uljes së tarifës do ta paguajë buxheti i shtetit. 

Tërheqje e përkohshme: "Ligji për importin e mbetjeve do të rishikohet"

Postuar në 21 Shtator, 2017 09:16

Eduard Shalsi, nismëtari i ligjit për importin e mbetjeve ka dhënë një intervistë për “Report Tv”. Ai komenton zhvillimet e fundit, duke u përpjekur të sqarojë paqartësitë juridike mbi tërheqjen e qeverisë nga nisma e cila për opozitën duhet zgjidhur duke votuar dekretin e presidentit Nishani. Më poshtë intervista:

Përse u tërhoq projektligji, presion nga qytetarët apo prapaskenë?

Reformë me dy standarde

Postuar në 10 Prill, 2017 08:54

Debati i para disa ditëve, i kufizuar vetëm në shkrime në mediat online dhe nga një koment injorues i kryeministrit, mbi nenin 449 që ndalon rihapjen e çështjeve në dëm të të pandehurit kur është dhënë vendim pafajësie, ka qenë prezent edhe në radhët e ekspertëve. Në një shkrim të vetin “reporter.al” i ka marrë një prononcim autorit të nenit në fjalë, Artan Hoxha, i cili referon praktikat e disa vendeve europiane.

Histori në kohët e lebrës

Postuar në 05 Janar, 2017 10:22

“Duke u nisur nga parimi themelor i materializmit historik, se krijues të historisë janë masat popullore”, sistemi i ngritur mbi luftën e klasave, në një vend me përqindje shumë të lartë të popullsisë rurale, ka nevojë për historizmin e këtij konflikti, mundësisht duke e paraqitur si zhvillim të natyrshëm autokton që komunizmi e zbulon, ndaj edhe përçon te historiografia obsesionin e nivelimit të fshatarësisë në një klasë të vetme, kompakte e të ndërgjegjshme në përplasjen me tjetrin, shfrytëzues lokal ose i huaj.

Ligji për importin e mbetjeve do të rishikohet

Postuar në 30 Dhjetor, 2016 16:37

Qeveria ka bërë një hap mbrapa për ligjin e mbetjeve. Pas një zvarritjeje nga Kuvendi në shqyrtimin e dekretit të Presidenti që kthente ligjin e miratuar, me gjasë si shfaqje e presionit të LSI-së, komisioni përkatës, ai i Veprimtarive Prodhuese, ka vënë në lëvizje procesin e rishikimit. 

Lufta, triumfi i maskarenjve, manipulatorët dhe sehirxhinjtë e të ashtuquajturës botë akademike*

Postuar në 27 Nëntor, 2016 10:48

Në këta njëzet e pesë vjet tema e Luftës Antifashiste Nacional-çlirimtare (më poshtë: LANÇ dhe Lufta) është prekur dhe është trajtuar në mënyrë të përsëritur. Mund të thuhet, madje, që ajo ka qenë periudha e historisë sonë më e pranishme në faqet e shtypit të shkruar. Vetëkuptohet që për shkak të ndryshimeve rrënjësore, që pësoi shoqëria në fillim të viteve ’90, ndryshoi rrënjësisht – në shumicën dërrmuese të trajtesave – edhe këndi i vështrimit të kësaj periudhe.

Pages

Subscribe to RSS - rishikimi