rimbursimi

Fermerët paralajmërojnë rikthimin e protestave, prej dy muajsh nuk marrin rimbursimin

Postuar në 19 Janar, 2020 14:41

Ky është një nga fermerët e fshatit Krutje e Sipërme të qytetit të Lushnjes që prej 2 muajsh nuk ka marrë rimbursimin e përcaktuar nga qeveria për prodhimin e qumështit.

Fermeri: “Në fillim muajt e parë, katër muajt e parë, gjysmë për gjysmë i dhanë. Ne iu përgjigjëm shtetit. Bëmë aplikimin. Bëmë siguracionin, bazë ligjit. I kanë dhënë gjithmonë me vonesë. Nëntorin e dhjetorin nuk i pranuan fare faturat.

Rimbursimi i TVSH-së dhe klima politike, faktorë pengues për bizneset vendase dhe investimet e huaja

Postuar në 23 Prill, 2019 20:19

Ish-ministri i Financave, Arben Malaj, thotë se klasa politike duhet të tregojë kujdes me bizneset e huaja që janë në vend, pasi kanë rol thelbësor për investimet e reja. Në një intervistë në studion e Tema TV, krahas ngjarjeve të fundit kriminale, të cilat dëmtojnë imazhin  e vendit, Malaj renditi edhe një sërë faktorësh të tjerë që frenojnë investitorët e huaj.

Arena Kombëtare, Duka kërcënon me gjyq Ahmetajn

Postuar në 03 Nëntor, 2018 17:27

Teksa po shkojnë duke u mbyllur punimet për stadiumin e ri Arena Kombëtare, Fderata Shqiptare e Futbollit paralajmëron se do të çojë në gjyq Ministrinë e Financave, pasi sipas FSHF-së Komisioni i Apelit refuzon të rimbursojë TVSH-në për pjesën e investimit të kryer nga FSHF në stadiumin “Arena Kombëtare.

Kjo do të thotë  sipas Federatës se këtij investimi i mungojnë afërsisht 2 milionë Euro dhe se praktikisht përfundimi i punimeve të stadiumit vihet seriozisht në pikëpyetje.

Sorollatje për studentët e masterit, u hiqet rimbursimi nga shteti

Postuar në 09 Qershor, 2017 17:34

Studentet e familjeve ne nevojë që ndjekin studimet master rrezikojnë të humbasin vitin akademik. Shkak sipas tyre është bërë mospërfshirja e tyre në vendimin e  Këshillit të ministrave  që mundëson rimbursimin në masën 50% të kësaj pagese. Studentet e masterit në fakultetin ekonomik, thonë se këtë vit vendimi ka përcaktuar që përfitues të  jenë vetëm studentet e ciklit te parë duke i lënë jashtë ata që ndjekin masterin.

E fortë: Financat dekonspirojnë paratë e rimbursimit që do marrin bizneset

Postuar në 06 Tetor, 2015 18:39

Për kursim dhe efikasitet, punonjës të Ministrisë së Financave kanë menduar që me një email grupi, t’u dërgohet bizneseve fason lista me emrat e kompanive (508 kompani, jo vetem të fasonit), që iu është rimbursuar TVSH e prapambetur deri në datën 30 shtator 2015. Por kjo përhapje e papërgjegjshme informacion ka shkaktuar një reagim të ashpër tek bizneset.

Përplasje mes Ministrisë së Bujqësisë dhe Ministrisë së Financave për TVSH e produkteve bujqësore

Postuar në 03 Gusht, 2015 16:06

“Top-Channel” raporton sot për një përplasje mes Ministrisë së Financave dhe asaj të Bujqësisë reeth TVSH-së së produkteve bujqësore. Më parë, tregtarëve u njihej vetëm 6% TVSH në blerje dhe u kërkohej të paguanin 20% TVSH në shitje. Në fund të vitit të kaluar u vendos të bëhej njësimi i cili ka shtruar çështjen nëse do të njihet rimbursimi prej 20% TVSH në eksport.

Subscribe to RSS - rimbursimi