renie

Rënie në sondazhe për Merkel

Postuar në 09 Qershor, 2019 11:07

Rënie rekord e kristiandemokratëve të kancelares Angela Merkel në sondazhe.  CDU është tre pikë prapa opozitës së të Gjelbërve, popullariteti i të cilëve është në rritje spektakolare kohët e fundit. Rezultatet e sondazit pasqyrojnë kultivimin e një pakënaqësie në rritje ndaj "koalicionit të madh" qeverisës.

Frenim i ekonomisë nga shtatori, të gjithë treguesit në rënie

Postuar në 09 Nëntor, 2015 09:22

Presioni i lartë ndaj bizneseve nisur që nga 1 shtatori, kur qeveria nisi aksionin ndaj informalitetit rezulton të ketë frenuar aktivitetin ekonomik këtë muaj, siç e dëshmojnë pothuajse të gjitha statistikat zyrtare.
Revista Monitor shkruan se kjo tendencë konfirmohet nga të dhënat e shtatorit, të publikuara zyrtarisht deri tani, që janë zhgënjyese dhe flasin për një frenim të ndjeshëm të aktivitetit ekonomik:

Nuk u pakësua evazioni, apo u ngadalësua rritja ekonomike?

Postuar në 22 Tetor, 2015 19:16

Në kushte të tjera të pandryshuara, rritja dramatike e kontrolleve tatimore gjatë shtatorit, duhet të sillte uljen e evazionit fiskal. Thënë ndryshe, duhet të rriste ndjeshëm të ardhurat buxhetore  të muajit shtator, krahasuar me shtatorin e vjetshëm. Por në fakt, rritja ishte vetëm 1% në krahasim me shtatorin e vjetshëm.

Gryka e Galaktikës Andromeda në foto pas 37 orëve ekspozimi në rënie

Postuar në 25 Shtator, 2015 15:24

Ne nuk mundemi për arsye të dukshme, të marrim foto të Galaktikës Udha e Qumështit. Për fat të mirë, fqinji ynë më i afërt dhe më i madh, Galaktika Andromeda, në 2.5 milionë vite dritë larg në konstelacionin e Andromedës, me të vërtetë që është shumë më fotozhenik. Ajo ka qenë në qendër të vëmendjes. Afërsia e saj e bën atë të një mundësi të shkëlqyer për të studiuar ndërtimin e galaktikës spirale, e cila ndihmon në kuptimin e vetë galaktikës tonë spirale.

Qershor 2015, bie paraja në ekonomi, bashkë me kreditë e depozitat

Postuar në 03 Gusht, 2015 10:38

“Monitor” shkruan se qershori ka pasur treguesit më të përkeqësuar monetarë që nga fillimi i këtij viti. Sipas statistikave të Bankës së Shqipërisë, paraja gjithsej në qarkullim (masa monetare) shënoi një rënie prej 942 milionë lekësh, duke shënuar të tretën herë me tkurrje brenda 6 muajve të parë të këtij viti. Duke iu referuar ekspertëve “Monitor” shkruan se kjo rënie është shqetësuese, pasi tregon për një ngadalësim të aktivitetit ekonomik në vend. “Masa monetare në përgjithësi reflekton ose nivelin e çmimeve, ose sasinë fizike të mallrave të prodhuara.

Subscribe to RSS - renie