rendi nderkombetar

Të përmirësojmë dhe ruajmë rendin ndërkombëtar që të shmanget një luftë e re

Postuar në 24 Qershor, 2020 18:23

Shkrimi i mëposhtëm(sjellë me shkurtime) ka për autor presidentin e Republikës së Rusisë, Vladimir Putin dhe është publikuar pak ditë më parë me rastin e 75 vjetorit të fitores mbi fashizmin.

Hartat gjeopolitike do të ndryshojnë. Trump, kristalizim i prirjes "pushtet për hir të pushtetit"

Postuar në 24 Mars, 2020 14:28

Ish-ministri i Jashtëm turk, Ahmet Davutoglu, që prezantohet shpesh si akademik i suksesshëm dhe me ndikim në çështjet e marrëdhënieve ndërkombëtare ka publikuar së fundmi librin e tij të ri me titull: Tërmeti Sistemik dhe beteja për Rendin Botëror: “Populizmi ekskluziv kundër Demokracisë përfshirëse” që trajton tema të aktualitetit ndërkombëtar.

"The Economist": Pa rolin e Amerikës, bota shkon në luftë

Postuar në 31 Janar, 2018 11:26

Revista e njohur “The Economist” ia kushtonte edicionin print të datës 25 janar kursit konfliktual ku kanë hyrë fuqitë e mëdha të botës. Revista sjell në vëmendje konfliktet e kufizuara të 25 viteve të fundit dhe ato që ende vazhdojnë, si në Siri, Afganistan, Afrikën Qendrore dhe Irak, për të konkluduar se në botë ka zhvendosje thelbësore gjeopolitike të cilat e sfidojnë rrënjësht rolin e deritanishëm të SHBA.

Subscribe to RSS - rendi nderkombetar