regjistri

Jo vetëm Shqipëria pa regjistër pronash. Edhe Greqia në proces

Postuar në 16 Mars, 2019 11:11

Shqipëria nuk është i vetmi vend europian me probleme themelore në regjistrimin e pronës. Madje vendi ynë formalisht e ka një regjistër ndërkohë që Greqia ende nuk e disponon. Reuters shkruan se regjistri i pronës në Greqi kompletohet jo më parë se viti 2021 dhe ai ka nisur të përpilohet në vitin 1998 kur në pushtet ishte Kostas Simitis. 

Shantazh me gjobën e radhës. DPGJC flet për Vendbanimin, drejtori për Gjendjen Civile

Postuar në 12 Korrik, 2017 15:55

Ata qytetarë që nuk e zhvendosin gjendjen civile, brenda afateve të përcaktuara, të 28 korrikut, do të ketë penalitet prej 10 mijë lekësh më 29 korrik. Fillon penaliteti”.

2.45 miliardë dollarë investime nga PPP-të që nga viti 2000

Postuar në 29 Mars, 2016 19:45

Që nga viti 2000, Shqipëria ka arritur të tërheqë 2.45 miliardë dollarë investime përmes formës së Partneritetit Publik Privat. Kjo shifër u evidentua në disutimet e zhvlluar në tryezën e sotme “Partneriteti Publik –Privat” me nismë të USAID*http://tvklan.al/web/usaid-te-behet-transparence-per-ppp/). Sipas përfaqësuesit të USAID-it në Shqipëri, Marcus A. Johnson, PPD-të janë një formë e mirë për të ofruar disa shërbime te publiku, por për to nevojitet transparencë.

Subscribe to RSS - regjistri