raporti

Raporti i Antidrogës italiane, 347.15% më shumë marijuanë nga Shqipëria për vitin 2016

Postuar në 11 Qershor, 2017 18:57

Top-Channel raporton sot për një raport të Antidrogës italiane për vitin 2016 nga i cili rezulton se trafiku i marijuanës nga Shqipëria drejt Italisë është rritur me 347.15%  krahasuar me vitin 2015. Sipas këtij dokumenti, droga e tipit marijuanë është dërguar nga Vlora me gomone, ose ga Durrësi përmes portit me anijet e linjës, një tregues ky që flet për bashkëpunim dhe struktura të mirëorganizuara.

Administrata 169 milionë euro dëme taksapaguesve në 4 muaj

Postuar në 30 Maj, 2017 18:17

Kontrolli i Lartë i Shtetit raporton se administrata publike i ka shkaktuar taksapaguesve 169 milionë euro dëme në katër muajt e parë të këtij viti. Buletini i sapopublikuar i Auditit përfshin periudhën janar-prill të këtij viti. KLSH vlerëson se pjesa më e madhe e këtij dëmi, 162 milionë euro vjen nga mosarketimi korrekt i të ardhurave që duhet të shkonin në arkën publike, ose nga abuzimi me shpenzimet e kryera nga administrata, ndërsa pjesa e mbetur prej 7.1 milionë euro i takon parregullsive dhe shkeljeve financiare nga institucionet e audituara.

“The Associated Press” pranon marrëveshjen për shkëmbim fotosh me nazistët

Postuar në 11 Maj, 2017 09:33

“The Associated Press” ka publikuar së fundmi një raport mbi mbulimin që përfaqësuesit e saj i kanë bërë zhvillimeve në Gjermaninë naziste në vitete 1933 – 1945. Raporti është i shfrytëzueshëm online dhe ai është shkruar bazuar mbi arkiva të AP-së, dëshmi të kohës, por edhe fonde arkivore të ushtrisë amerikane. “AP dhe Gjermania Naziste(1933-1945). Informimi mbi Tiraninë”, titullohet  punimi i cili ka marrë shtysë nga kritikat e historianes  Harriet Scharnberg.

Gjermania në fillim/Bundestag: “Qeveria jonë, asnjë faj për mashtrimet e Volksvagen”

Postuar në 07 Maj, 2017 11:32

Gjermania dhe politikanët e saj predikojnë integrimin dhe Europën, por kur vjen puna tek interesat, në veprim vihen ligjet nacionale. Euobserver raporton se skandali i Volksvagen, i njohur si Dieselgate, po trajtohet në mënyrë favorizuese nga parlamenti i këtij vendi. Në një raport që nga kjo gazetë pretendohet se është parë, dhoma e ulët e Parlamentit gjerman, vlerëson se qeveria gjermane nuk ka përgjegjësi për abuzimet e kompanisë së njohur, e cila mashtronte me normat e emetimit. Ndërkohë një hetim i nisur nga Parlamenti Europian ka dalë në tjetër përfundim.

Raporti i NATO-s: Elitat politike të Ballkanit, të painteresuara për demokracinë

Postuar në 28 Prill, 2017 18:20

Me normën e lartë të papunësisë, korrupsionit, erozionit i shtetit të demokracisë dhe sundimit të ligjit, shpesh me ndërhyrjen e Rusisë në punët e shtetit, Ballkani Perëndimor duhet të mbështetet fuqishëm në integrimin e tij euroatlantik”-thuhet në draft raportin e fundit të Asamblesë Parlamentare të NATO-s.Komiteti i Ekonomisë dhe Sigurisë së Asamblesë Parlamentare të NATO-s ka hartuar draft raportin me titull "Tranzicioni ekonomik në Ballkanin Perëndimor. Një vlerësim në prill të vitit 2017”,  i shkruar nga Richard Benyon, raportues për Mbretërinë e Bashkuar nga Partia Konservatore.

Skandal me informalitetin e ambasadës shqiptare në Turqi

Postuar në 19 Prill, 2017 14:20

Abuzime me donacionet, me tenderat, blerje pa fatura tatimore. Janë këto disa prej shkeljeve ligjore të konstatuara nga një auditim i kryer nga Ministria e Financave në Ambasadën tonë në Turqi.Sipas raportit ambasada nuk ka zbatuar procedurat ligjore dhe nënligjore në fushën e prokurimit publik për blerjet për mallra, shërbime apo punë të ndryshme. Pagesat janë kryer kryesisht me arkë dhe pjesërisht me bankë, ndërkohë që në mandat pagesat e arkës nuk ka nënshkruar personi që ka tërhequr paratë.

BB: 300 mijë vende pune u hapën në 6 vjet në 6 vende të Ballkanit

Postuar në 04 Prill, 2017 18:52

Në 6 vitet e fundit të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor bashkë, kanë krijuar 300 mijë vende të reja pune. Në një raport të Bankës Botërore rezulton se Shqipëria ka rritur me 3% punësimin, ku nga 50% që ishtë kjo shkallë në 2013- ën, në fund të 2015-ës shkoi në 53%. 
Megjithatë, Banka thotë se një pjesë e mirë e numrit të të punësuarve kanë ardhur si rezultat i futjes në skemën e sigurimeve shoqërore, edhe pse nënvizon se Shqipëria dhe Kosova vazhdojnë të kenë një shkallë të lartë informaliteti në këtë drejtim. 

Shqipëria me njollë në raportin e DASH, Lu kursen kritikat për qeverinë

Postuar në 17 Mars, 2017 11:05

Shqipëria mbetet një ndër vendet prodhuese më të rëndëishme për marjuanën por edhe rrugë tranziti për kokainën dhe heroinën e destinuar për tregun europian. Ky është vlerësimi që jep Departamenti Amerikan i Shtetit në raportin për vitin 2016 mbi ludtën kundër prodhimit dhe trafikimit të drogës. Në raportin e sapopublikuar vërehet se vitin e kaluar pati shtim të plantacioneve me kanabis në vend, pavarësisht se autoritetet shqiptare raportuan rritjen e numrit të të arrestuarve dhe rasteve të shkatërrimit të plantacioneve me kanabis. 

Raporti i Europol: Shqipëria, burimi kryesor i kanabisit bimë

Postuar në 13 Mars, 2017 09:53

Kemi dëgjuar shpesh për krimin shqiptar anembanë Europës, Bashkimit Europian, mediat e të cilit nuk i lënë gjë mangut traditës më të errët të propagandës baltosëse. Por e vërteta statistikore, ajo policore dhe institucionale, qëndron ndryshe. Sipas një raporti të Europol për vlerësimin e kërcënimeve serioze të krimit të organizuar, në hapësirën e BE-së operojnë aktualisht 5 000 grupe ndërkombëtare të krimit të organizuar, nga 3 600 në vitin 2013.

Pages

Subscribe to RSS - raporti